TrendMicro

Netflix otvara sopstveni game studio

Netflix ne želi da se oslanja samo na ugovore sa zasebnim game studijima, kako bi povećao broj igara u svom sistemu. Zbog toga je streaming gigant rešio da formira sopstveni game studio. On će se nalaziti u Helsinkiju, a njegov zadatak će biti da kreira originalne igre bez reklama ili mogućnosti kupovine unutar njih.

netflix

Direktor ovog studija biće Marko Lastikka, koji je pre toga bio potpredsednik i CEO Zynga-e, a radio je i u EA. Tokom svoje karijere, Lastikka je između ostalih igara, bio odgovoran i za Simcity BuildIt (EA) i Farmville 3 (Zynga).

Interesantno je da će ovo biti drugi Netflix-ov game studio u Helsinkiju. Ipak, postoji jedna bitna razlika u odnosu na Next Games, koji je nakon akvizicije postao deo Netflix-a početkom ove godine. Novi studio biće izgrađen „od nule“. Ukupno, ovo je četvrti game studio u vlasništvu kompanije, a svaki od njih biće zadužen za određene vrste igara. To ukazuje da Netflix ozbiljno razmišlja o svojoj gaming strategiji i da povlači dugoročne poteze. Uostalom, i prve igre iz novog studija pojaviće se tek za nekoliko godina…

Pročitajte i:  Netflix pravi video igru za PC

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *