Dell: najsigurniji računari sa novom verifikacijom BIOS-a

Kompanija Dell najavila je sistem zaštite podataka Endpoint Enterprise, koji integriše tehnologiju Cylance koristeći veštačku inteligenciju i mašinsko učenje kako bi proaktivno sprečila stalne pretnje od malware programa. Kao rešenje za ovaj problem, kompanija Dell je najavila dostupnost nove post-boot BIOS verifikacije za Dell-ove komercijalne računare, koja omogućava korisnicima da njihov uređaj bude osiguran od malvera i tokom procesa podizanja sistema računara. Post-boot BIOS verifikacija biće integrisana na Dell-ovim komercijalnim računarima zajedno sa zaštitom podataka, uključujući i licencu za Endpoint Security Suite Enterprise

Dell-adopts-Cylance

Nova verifikacija BIOS sistema koristi bezbedne cloud platforme kako bi uporedila i testirala individualni sistem uz pomoć zvaničnih mera u laboratoriji kompanije Dell. Sprovođenjem ovog testa u okruženju van uređaja, korisnici mogu biti sigurni da post–boot image nije ugrožen jer se testiranje odvija u sigurnoj cloud platformi, a ne na potencijalno zaraženom uređaju. Provera produžuje sigurnost tokom celog ciklusa trajanja uređaja i pruža veću vidljivost za administratore koji žele da zaustave napade virusa na BIOS.

Nova verifikacija BIOS-a će u početku biti dostupna na komercijalnim računarima kompanije Dell sa šestom generacijom Intel-ovih procesora, koji obuhvata široko prihvaćenu ponudu modela Latitude koji su nedavno predstavljeni na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), kao i na Dell računarima Precision, OptiPlex i tabletima Dell Venue Pro. Sa ovim sposobnostima, kompanija Dell pruža najsigurnije komercijalne računare sa najboljim endpoint rešenjem zaštite iz paketa Dell Data Protection, uključujući i sveobuhvatno šifrovanje, napredne provere autentičnosti i vodeću zaštitu od malvera iz jednog izvora, a sada i verifikaciju BIOS-a.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

„Zbog rastuće složenosti specifičnih napada na BIOS sisteme, uz pomoć novih malvera koje mogu da se instaliraju u BIOS, organizacijama su potrebni novi načini kako bi zaštitili svoje sisteme. Jedinstvena post-boot verifikacija BIOS-a namenjena komercijalnim računarima kompanije Dell pruža korisnicima siguran sistem, kao i bezbednost svaki put kada se uređaj koristi, što ih čini najsigurnijim u čitavoj tehnološkoj industriji“, izjavio je Brett Hansen, izvršni direktor, Data Security Solutions, Dell.

Zaštita podataka Endpoint Enterprise kompanije Dell jedina je endpoint zaštita dostupna uz integrisanu tehnologiju Cylance koja koristi veštačku inteligenciju za zaštitu od napada upornih virusa i zlonamernih programa, uključujući zero day attacks i ciljane napade, kao što su spear phishing i ransomvare. Prema testiranjima tehnologijom Cylance, novo rešenje nudi znatno viši nivo zaštite, zaustavljajući 99 odsto malvera i virusa, daleko iznad proseka koji je oko 50 odsto kod mnogih tradicionalnih rešenja za borbu protiv virusa.

Ključne prednosti uključuju:

  • Bez digitalnog potpisa: Napredna tehnologija za zaštitu od pretnji zasnovana je na veštačkoj inteligenciji i dinamičnim matematičkim modelima, sa minimumom lažnih pozitivnih rezultata, eliminišući potrebu za stalnim ažuriranjima digitalnog potpisa.
  • Konsolidovano upravljanje: Zaštita podataka Endpoint Enterprise smanjuje vreme i resurse potrebne da bi se upravljalo bezbednosnom endpoint zaštitom, što omogućava kompanijama da na daljinu upravljaju svim komponentama koristeći jednu, a pri tome ne remeteći usklađenost upravljanja. Takođe je usklađen sa industrijskim standardima, PCI DSS, HIPAA Hitech i Microsoftovim uslovima potrebnim za anti-virus i anti-malware rešenja.
  • Proaktivna zaštita: Sprečavanje malvera bitno smanjuje troškove sanacije zastoja u vezi sa brisanjem diska, re-imaging hard diska i ponovnim instaliranjem operativnog sistema i aplikativnog softvera.
  • Poboljšane performanse i sigurnost: Zaštita podataka Endpoint Enterprise koristi deo resursa sistema, kao što su CPU ili memorije, povezane sa anti-virusnom zaštitom i tradicionalnim rešenjima protiv malware programa. Lokalno otkrivanje problema i pretnji bez potrebe za stalnom cloud vezom obezbeđuje korisnicima da bezbrižno rade gde i kako žele.
Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

 Dostupnost

Zaštita podataka Endpoint Enterprise kompanije Dell je sada dostupna za obe verzije Dell-ovih komercijalnih računara, ali i kao bezbednosno rešenje za heterogena IT okruženja.

 

Izvor: Dell

Facebook komentari:

Tagovi: , ,