BIZIT 2022

Dell slučajno “potvrdio” novu Windows 10 verziju

Nakon što su se eksperti pozabavili redizajniranim XPS 13 2-in-1 Dell laptopom, koji je ojačan Intel-ovim 10nm Ice Lake-U procesorima desete generacije, u dokumentima koji su dostupni za medije su pod „operativni sistemi“ mogli da vide verziju za koju niko do sada nije čuo: Windows 10 Ultra 64-bit.

PCPress.rs Image

Ovo je prvi put da se spominje Windows 10 Edition „Ultra“, a situacija podseća na onu od prošle godine kada su iz Microsoft-a prvi put procurele informacije o “Windows 10 Home Advanced” – ediciji koja na kraju nikada nije ugledala svetlost dana, te zainteresovani nikada nisu ni saznali koje su bile planirane razlike između Windows 10 Home Advanced i standardnog Windows 10 Home izdanja.

PCPress.rs Image

Upućeni sada tvrde da je Windows 10 Ultra 64-bit zapravo isto što i Windows 10 Home Advanced, samo što se pojavljuje godinu dana kasnije i pod drugim imenom. Ni Microsoft ni Dell još uvek nisu potvrdili (niti porekli) tačnost ovih spekulacija, te ostaje da se vidi hoće li novo izdanje imati više sreće ove godine, te koje su to nove napredne opcije koje očekuju nestrpljive korinike.

Pročitajte i:  Microsoft i Amazon obustavili planove za izgradnju data centara u Irskoj

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,