BIZIT 2022

Deutsche Telekom ostvario u drugom kvartalu 2017. prihode od 18,9 milijardi evra

Prema objavljenom izveštaju, čista dobit Deutsche Telekom-a iznosila je u drugom kvartalu 874 miliona evra, što je 40,7% više nego u istom periodu prošle godine, a ako se uzmu u obzir i posebne stavke, dobit je porasla za 13,8%, na 1,2 milijarde evra. Deutsche Telekom ostvario je u drugom tromesečju prihode od 18,9 milijardi evra, što je 6% više nego godinu dana ranije, pri čemu je čista dobit porasla više od 40%, pokazuje poslovni izveštaj ovog nemačkog telekomunikacionog diva.

PCPress.rs Image

Prilagođena EBITDA (Earnings before interest, taxes, depreciation, and amortization – poslovni rezultat pre pokrića amortizacije, poreskih troškova i troškova kredita) porasla je, za 8,9%, na 5,9 milijardi evra. DT grupa investirala je u proteklom tromesečju 3 milijarde evra, 12,4% više nego u istom periodu prošle godine, dok su u celom prvom polugodištu investicije porasle za 13,5%, na rekordnih 6,2 milijarde evra.

“Raste broj klijenata koji biraju naše mreže i proizvode. A prihodi i zarada znatno rastu na temelju snažnog rasta broja klijenata. To se posebno vidi u SAD-u, ali trendovi su pozitivni i u Nemačkoj i u našim evropskim kompanijama”, poručio je u izveštaju Thomas Dannefeldt, finansijski direktor DT-a.

Pročitajte i:  mts najbolja mreža u Srbiji, pokazuju rezultati NET CHECK-a

S obzirom na rezultate u prvih šest meseci, kompanija je povećala procene za celu godinu, pa sada očekuje da će EBITDA u 2017. dostići 22,3 milijarde evra, dok se ranije očekivalo 22,2 milijarde.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,