Direktor Sege: Kompanija nije na prodaju

Ipak, Sega će nastaviti da održava bliske odnose sa Microsoft-om.

PCPress.rs Image

Microsoft ima mnogo kompanija na svojoj listi želja

Prema izjavi izvršnog direktora kompanije, Shuji Utsumi-ja Sega nije na prodaju. Izvršni direktor je naveo da kompanija trenutno nije otvorena za razgovore o akviziciji. Korporacija je odbacila spekulacije da bi mogla biti meta kupaca. Sega, čije je ime sinonim za početke industrije video igara, održava bliske odnose sa proizvođačem Xbox-a, ali će ipak ostati u okviru Sega Sammi Holdings korporacije.

Neke od ovih glasina su se pojavile zbog opšteg trenda konsolidacije u industriji igara. Velike kompanije su progutale sve što je na vidiku. Microsoft je jedna od tih kompanija. Prošlo je mnogo godina otkako je Sega bila u vrhu gejminga, uprkos tome ostala je solidan programer i izdavač. Takođe, potencijalno spajanje Microsofta i Activision Blizzarda dovelo je do toga da FTC podnese tužbu protiv monopola, koja je u toku. Tokom ovog suđenja, otkriveno je da Microsoft ima mnogo kompanija na svojoj listi želja, uključujući Segu. Tako da glasine nisu prestale.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Utsumi je odbio da komentariše da li se Microsoft obratio Segi sa ponudom za kupovinu. On je samo naveo da kompanije imaju „odličan odnos“. Taj odnos je bio u potpunosti vidljiv posljednjih godina, s bivšim PlayStation ekskluzivama poput serije Yakuza i serije Persona koje su se pojavile na Xbox konzolama. Osvežena verzija Yakuza: Like a Dragon čak je bila ekskluzivna za Xbox Series X/S konzole nekoliko meseci pre nego što je postala dostupna na više platformi.

Korporativno prijateljstvo je izuzetno važno za Microsoft, pošto su Sega naslovi popularni u Japanu, a Xbox konzole nisu. Ovo je još jedan razlog zašto su se glasine o kupovini tako lako širile. Međutim, Sega će za sada ostati deo korporacije Sega Sammi Holdings, čak i ako dokumenti pokazuju da je Microsoft u jednom trenutku bio spreman da izdvoji ozbiljan novac kako bi kupio kompaniju.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,