ERP 2024

Dodajte rođendane svojim Android kontaktima za godišnje podsetnike

Podsetnici za rođendan se sada uvode u aplikaciju Google Contacts na Android uređajima. 

PCPress.rs Image

Dugo čekana funkcija stiže na vaše Android uređaje

Funkcija koju dugo čekamo vam šalje obaveštenje kada se približava rođendan kontakta – nešto što je ranije zahtevalo ručnu integraciju sa Google kalendarom.

Da biste koristili ovu funkciju, jednostavno otvorite Google kontakte i dodirnite dugme „Highlights“ na dnu ekrana. Ako su podsetnici za rođendan dostupni na vašem uređaju, videćete karticu pod nazivom „Add Birthdays“. Dodirnite ovu karticu da biste brzo dodali rođendane za svoje kontakte.

Ova funkcija još uvek nije dostupna na svim Android uređajima. Takođe možete da onemogućite podsetnike za rođendane tako što ćete izabrati kontakt, dodirnuti meni sa tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana i pritisnuti „turn off birthday notification“.

Naravno, ova funkcija ima neke implikacije na privatnost. Rođendani koje dodate na listu kontakata mogu biti izloženi Google-u. A ako je vaš telefon ukraden ili hakovan, podaci o kontaktu (uključujući imena, adrese, rođendane i tako dalje) mogu da se koriste za zlonamerne aktivnosti. Ali, realno govoreći, šanse da bilo šta krene po zlu su prilično male (a Google verovatno već ima većinu ovih detalja).

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Kada je sve postavljeno, ne bi trebalo da imate problema da zapamtite rođendane prijatelja ili članova porodice. Ako ne želite da ovo podešavate preko Google kontakata (ili ste duboko zabrinuti za privatnost), predlažemo da ručno dodate rođendane u Google kalendar.

Izvor: Reviewgeek

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: