BIZIT plus

Dolazi brži i produktivniji Windows 11, a Microsoft je dao pregled Insider članovima 

Explorer, ali trenutno je dostupna samo osobama koje su se prijavile za Windows Insider Program.

PCPress.rs Image

Windows 11 će konačno dobiti popravku kako bi se poboljšala performansa njegove aplikacije File

Nova Windows 11 verzija s poboljšanim File Explorer-om, zvaničnu zajednicu Microsoft-a za Pregled (nazvan Windows 11 verzija 23545) dostupan je u okviru Dev kanala programa Insider, jednog od četiri pregledna kanala u okviru programa. Microsoft je opisao ažuriranje kao sadržajno: ispravke za probleme sa performansom, rešavanje rušenja, novu tamnu temu i još mnogo toga. Takođe se menja i pretraga na taskbaru.

Microsoft pruža potpuni pregled ažuriranja koja dolaze u Windows 11 u dnevniku promena u ovom blog postu. File Explorer je funkcija koja ima najviše promena. Mnoge od njih rešavaju probleme koji su uzrokovali zastajkivanje ili pad File Explorer-a. Tu su i mnoga druga rešenja, kao što su ona koja se odnose na performanse pokretanja File Explorer-a.

Ovo ažuriranje za File Explorer dolazi neko vreme nakon što su Neowin i MSPoweruser izvestili o trikovima koje možete primeniti u Windows 11 kako biste ga učinili bržim i efikasnijim, uključujući File Explorer putem iskorišćavanja određenih problema. Čini se da je Microsoft svestan da su korisnici voljni da isprobaju razne popravke kako bi ubrzali performanse Windows 11 (naravno, unutar razumnih granica) i želi da ponudi zvanično rešenje.

Pročitajte i:  Olakšana popravka Microsoft Surface uređaja 

Brzina učitavanja i obrade u Windows 11 bila je tema rasprave od njegovog izlaska, često upoređujući ga s prethodnicima kao što su Windows 10 i Windows 7, i značajan deo ovog novog izdanja izgleda kao da je posebno usmeren na smanjenje rušenja i vremena učitavanja. Biće interesantno videti da li će ovo izdanje proći testiranje i da li će nešto od toga završiti u budućem ažuriranju za Windows 11. Testiranje Microsoft Copilot-a 

Microsoft takođe nastavlja sa razvojem i testiranjem svog novog AI glasnog pomoćnika, Windows Copilot. Objavljen je ranije ove godine i trenutno je dostupan samo za poslovne pretplatnike na Microsoft 365 i članove programa Windows Insider Program kao preview funkcija.

U blog postu o Windows 11 verziji 23545, Microsoft navodi da pažljivo sluša povratne informacije o Copilot-u i pravi promene na osnovu tih povratnih informacija. Na primer, Microsoft će ponovno omogućiti dostupnost Copilot-a u određenim regionima gde je privremeno bio nedostupan.

Takođe se radi na drugim poboljšanjima, uključujući eksperimentisanje sa različitim iskustvima taskbara, dodavanje alatki za Windows Share (nova Microsoft-ova funkcija za deljenje materijala sa i na vašem uređaju) i rešavanje problema sa unosom.

Pročitajte i:  GoPro: Pojednostavite upravljanje ljudskim resursima najefikasnijim rešenjima

Nadamo se da je ovo dokaz da Microsoft i dalje radi na poboljšanju upotrebljivosti Windows 11 – što je dobar korak, jer Windows 11 treba da bude flagship proizvod Microsoft-a, ali je daleko od savršenog. Ako želite da se uključite u isprobavanje i pružanje povratnih informacija o bilo kojim budućim funkcijama Windows 11, možete se prijaviti za Windows Insider Program i nadograditi Windows 11 na verziju 23545.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: