Dronovi čuvaju novogodišnju proslavu

Doček Nove godine je vreme slavlja, bacanja petardi i koncerata koji se prate u perjanim jaknama. Ipak, dok svi slave, neko će nadgledati proslavu. Ove godine, policija će imati i podršku iz vazduha – verne dronove.

PCPress.rs Image

Njujorška policija je potvrdila da će ove godine dronovi nadgledati tradicionalnu proslavu Nove godine. To je prvi put da će policija koristiti dronove za nadgledanje Tajms Skvera  gde se očekuje preko milion ljudi.

Ali šta ako se neki dron pokvari i padne nekome na glavu? Policija je mislila i na to, pa će dronovi biti vezani za obližnje zgrade kako bi se u slučaju kvara jednostavno zaustavili umesto da padnu u gomilu ljudi, istakao je predstavnik njujorške policije Džon Miler.

Dronovi čuvaju nebo

Kako tvrde u policiji, uloga dronova je da se pobrinu da nešto ne uleti u prostor i povredi građane. Nije pojasnio kako će to tačno dronovi da brane prostor, ni da li su naoružani, ali je svakako preporučio građanima da svoje letelice ostave kod kuće.

Pročitajte i:  Android: Oktobarske zakrpe protiv kritičnih ranjivosti

Dronovi će takođe biti u stanju da snimaju sigurnosno interesantne situacije kako bi policija mogla brzo da reaguje. Policija nije objavila koliko će dronova biti uposleno, ali se zna da će događaj čuvati preko 7000 policajaca.

“Videćete mnogo policije pod punom opremom i sa dugim cevima”, izjavio je šef policije Džejms O’Nil.

Može nam biti drago da bezbednosno nismo toliko ugroženi, pa možemo po gradovima Srbije da se krećemo bez straha od terorističkih napada.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,