Laptop leto 2022

Dronovi dostavljaju hranu i piće na Islandu

Isporuke koje bi se obavljale dronovima još su bliže realnosti, zahvaljujući testiranjima koja se obavljaju na Islandu. Naime, izraelska kompanija Flytrex, koja se bavi logističkim problemima koji su u vezi sa dronovima, i AHA, islandska kompanija za dostavljanje proizvoda na zahtev korisnika, sklopile su saradnju koja uključuje testiranje dostave naručenih proizvoda na kratkim relacijama na području Rejkjavika, a uz pomoć dronova.

PCPress.rs Image

Flytrex ne proizvodi dronove, već se bavi problemima koji su usko povezani sa obavljanjem isporuka uz pomoć dronova. To obuhvata saradnju sa lokalnim regulatornim telima, kao što su lokalni sektori za kontrolu saobraćaja, obuku radnika, te kreiranje cloud-a koji bi u svakom trenutku omogućavao pristup podacima o klijentima, te drugim poslovnim informacijama.

Za ovaj projekat važna je i modifikacija drona DJI Matrice 600, kojem je dodat prostor za teret – pa sada može da ponese proizvod do 3 kilograma težine, na udaljenost od maksimalno 10 kilometara.

Kompanija AHA brine se o nabavci i ukrcavanju proizvoda koji bi trebalo da budu dostavljeni, a u pitanju su različite vrste proivoda – uključujući i hranu i piće. U periodu testiranja predviđeno je da se obavi oko 20 dostava dnevno, a proizvodi će putovati od kompanije do kućnog praga klijenta.

Pročitajte i:  Akcija iz vazduha: Kad dronovi sade šume

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , ,