Top50 Glas publike

Drugi mDay okupio preko 200 programera

Na drugom godišnjem skupu mDay okupilo se preko 200 programera i internet profesionalaca kako bi od kolega iz najuspešnijih domaćih kompanija saznali više o iskustvima u upotrebi najnovijih Web rešenja i tehnologija.

PCPress.rs Image

U subotu, 26. septembra, u prostorijama Heineken pivare u Novom Sadu održan je mDay, skup IT profesionalaca koji već drugu godinu organizuje kompanija Mainstream hosting provajder na čijim serverima se nalazi 8 od 10 najposećenijih domaćih Web sajtova.

Ovogodišnji mDay je okupio preko 200 programera i drugih stručnjaka za IT i Internet, koji su tokom celodnevnog programa imali priliku da od brojnih predavača čuju o novitetima iz industrije, ali i iskustva u upotrebi tih noviteta. „Želimo da ovakvim skupovima pomognemo programerima u Srbiji da saznaju sve što im je potrebno za svakodnevni rad i dalje usavršavanje. Zato smo pozvali uspešne programerske kompanije i neke od naših najvećih partnera i klijenta i zamolili ih da okupljenima prenesu svoja iskustva i na primerima iz prakse pokažu prednosti korišćenja najnovijih tehnologija. Novi Sad smo odabrali kao mesto sa jakom programerskom zajednicom, i nadamo se da smo im ovim događajem uspešno približili informacije koje su im važne“, objašnjava Jelena Opačić, direktorka marketinga i prodaje u kompaniji Mainstream. Na skupu su pored predavača iz Mainstreama učestvovali predstavnici uspešnih domaćih programerskih kompanija i posećenih internet portala, kao što su ActiveCollab, Infostud, Limundo, B92.net, Oracle, Infogram, Cofa Media Group, Null Object, kao i gosti iz hrvatske kompanija Trikoder. Oni su prisutnima predstavili novitete na globalnom nivou, između ostalih i verziju 7 programskog jezika PHP, čije je zvanično predstavljanje zakazano za 12. novembar. Neki od predavača su preneli svoja iskustva u upotrebi određenih proizvoda i tehnologija, kao što su Chef i Rancher, aplikacije za upravljanje kompleksnim serverskim okruženjima, ili AngularJS, razvojno okruženje koje može umnogome ubrzati rad na Web projektima. „Događaji kao što je mDay su značajni za nas IT profesionalce, pre svega programere, jer nam pomažu da u moru novih tehnologija odaberemo one prave, koje nam mogu pomoći u svakodnevnom poslu. Veliki broj primera iz prakse najvećih domaćih kompanija i Web sajtova koje smo videli danas su odličan putokaz ka prednostima određenih tehnologija, i omogućuju nam da učimo na iskustvima najvećih“, izjavio je Nikola Marković, tehnički direktor u kompaniji IT4Biz i učesnik drugog po redu mDay-a.

Pročitajte i:  App Store developeri do sada zaradili 320 milijardi dolara

Skup je završen panel diskusijom na kojoj su svoje viđenje domaćeg tržišta izneli predstavnici domaćih udruženja Web profesionalaca okupljenih oko popularnih proizvoda i tehnologija PHP, Drupal, WordPress i JavaScript.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,