Drugi pokušaj uvođenja Twitter Blue verifikacije

Twitter je pauzirao pokretanje nove verzije plaćene pretplate nakon što su trolovi preplavili platformu.

PCPress.rs Image

Ko ima iPhone plaća više

Nakon neuspešnog prvog pokušaja verifikacije, Twitter će ponovo pokrenuti obnovljenu verziju usluge Twitter Blue. Twitter je prvobitno pokrenuo verifikaciju za iOS uređaje početkom novembra po ceni od 8 dolara mesečno. Međutim, kompanija je pauzirala uvođenje nakon što su platformu preplavili napadi trolova. Takođe, Twitter je potvrdio da će usluga koštati 11 dolara mesečno kada se korisnici pretplate direktno preko iOS-a. Za prijavu preko veba važi druga cena, jer se ne primenjuje Apple-ova provizija od 30 procenata na kupovinu. Tada će pretplata koštati 8 dolara mesečno, kao što je ranije najavljeno.

Takođe, kompanija navodi da je primenila nove mere kako bi sprečila da se dogodi ono što se dešavalo prošlog meseca. Za početak, korisnici koji žele da dobiju plavu oznaku koja označava da je u pitanju verifikovan nalog moraće da se registruju sa telefonskim brojem nakon što se pretplate na uslugu. Twitter navodi da pretplatnici mogu da promene svoje ime, profilnu sliku nakon dobijanja verifikovanog statusa. Međutim, kompanija će privremeno ukloniti oznaku dok ponovo pregleda nalog.

Pročitajte i:  Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

„Dodali smo korak „pregleda“ pre nego što primenimo plavu oznaku na nalog. To je još jedan od naših novih koraka za borbu protiv lažnog predstavljanja, rekla je Twitter-ova menadžerka proizvoda Esther Crawford.

Kao što je i ranije najavljeno Twitter Blue pretplatnici dobijaju  pristup nekolicini drugih funkcija, uključujući mogućnost postavljanja dužih video zapisa i gledanja manje oglasa. Zatim, ostale pogodnosti Twitter Blue uključuju mogućnost uređivanja tvitova i postavljanje video snimaka kvaliteta 1080p (ful HD).

Takođe, sledeće nedelje će Twitter početi da uvodi nove zlatne i sive oznake koje je Elon Musk najavio 25. novembra. Zlatne oznake biće namijenjene za firme, a sive za vlade, dok će plave kvačice biti namijenjene za pojedince.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,