Top50 Glas publike

Ducati planira proizvodnju električnih motocikala

Ducati, poznati proizvođač sportskih dvotočkaša, već neko vreme ne krije da želi da napravi električni motocikl, a sada je stigla i zvanična potvrda tih navoda. CEO kompanije, Klaudio Domeniceli je zvanicama na jednom Ducati događaju koji je tokom vikenda održan u Španiji, rekao da kompanija nije daleko od trenutka kada će započeti proizvodnju električnih motocikala.

PCPress.rs Image

Domeniceli nije dao detaljnije informacije o tome kakav e-motor pripremaju, ali s obzirom na renome i dosadašnju orijentaciju kompanije, to najverovatnije neće biti skuter. Regionalni direktor Eduar Lote, sugerisao je da bi prvi električni motocikl mogao da se pojavi u prodaji tokom 2021. godine, ali to svakako ne treba uzimati kao precizan i definitivan datum.

Ovakav razvoj događaja je praktično iznuđen, jer su konkurenti odavno najavili svoje e-prvence, a među njima je čak i tradicionalista, Harley-Davidson. Ducati već neko vreme sugeriše svoju otvorenost ka električnim vozilima u cilju koncepta nulte emisije gasova, a u ovom trenutku je još uvek nejasno da li će njihov električni motocikl biti samo usamljen model koji će predstavljati „proof-of-concept“, ili početak tranzicije na ekološki prihvatljiva vozila.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,