BIZIT 23

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G

Genius je predstavio novi model DVR kamere iz serije digitalnih videokamera za vozila.

Genius DVR-FHD660G
Genius DVR-FHD660G

Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, DVR-FHD660G  je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu ili kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene.

Novi model ima dve nove hardverske funkcije. Ovo je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijamnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja te u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje uoči li pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920×1080 piksela uz 30 sličica po sekundi (fps), a kvalitet snimaka osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/3“ CMOS senzor omogućava jasne snimke čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja, visokog kontrasta.

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici – sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

2 thoughts on “DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G

  • 20. 11. 2014. at 18:56
    Permalink

    Jos uvek nigde u Srbiji ne moze da se kupi.

  • 14. 11. 2014. at 18:43
    Permalink

    gde se može kupiti i po kojoj ceni sa PDV-om ? unapred zahvalan.

Comments are closed.