ePlaneta

ElliQ robot za brigu o starima je konačno dostupan

Robotima je potrebno mnogo vremena, a kompanija Intuition Robotics je sprovela nekoliko godina beta testiranja.

PCPress.rs Image

Čini se da je proizvod konačno spreman za premijeru

ElliQ zvanično dostupan od 15. marta, preko sajta proizvoda. Kao što je običaj u industriji robotike 2022. godine, uređaj će biti dostupan putem pretplatničkog plana – RaaS. Počinje sa pretplatom od 250 USD, a zatim iznosi 30 USD mesečno (ako imate godišnju pretplatu). Briga o starima je dugo bila ključni fokus robotike u Japanu, ali je imao problema da se učvrsti na drugim mestima.

U Sjedinjenim Državama, mali broj startapa se uključuje, uključujući Labrador Sistems, dok su proizvođači pametnih kućnih uređaja poput Amazona i Googla počeli da ugrađuju povezane funkcionalnosti u svoje sisteme. ElliQ-u je sličan, nažalost prekinutom, Kuri ili Jibou, fokusiranom posebno na stariju publiku. Umesto da zapravo pomaže u poslovima kao Labrador, dizajniran je da starije odrasle osobe uključi u razne aktivnosti. Kompanija kaže da se prosečni korisnici koriste proizvodom 20 puta dnevno tokom kombinovanih 20 minuta. Što znači, nije dizajniran za nivo angažovanja, recimo, TV-a, već nešto više u skladu sa čestim, kratkim prijavama.

Pročitajte i:  Mašinsko učenje za ANYmal robota 

Postoji niz sadržaja koji je dostupan preko uređaja, uključujući vežbe, zdravstvene informacije sa klinike Mayo, razgovori sa porodicom i prijateljima i prevoz preko Uber Health-a, između ostalog. U stvari, pomoć i angažovanje su dve stvari za ljude koji su dovoljno nezavisni da žive sami, ali im je ipak potrebno malo pomoći/podrške.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,