Top50 Glas publike

Elon Musk najavljuje Steam koji radi na Tesli

Tesla očigledno želi da proširi svoju kolekciju igara u kolima… dodavanjem Steam-a. U odgovoru na tvit, izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da kompanija „napreduje sa Steam integracijom“ i da možemo očekivati demo „verovatno sledećeg meseca“.

PCPress.rs Image

Tesla već nudi brojne igre putem ugrađene Tesla Arcade, kao što su Cuphead i Sonic the Hedgehog 1, ali dodavanje Steamovog digitalnog izloga moglo bi korisnicima omogućiti pristup mnogo više. Još uvek ne znamo da li će integracija ići toliko daleko da će korisnicima omogućiti da kupuju na Steam-u dok sede u svojim automobilima, ili će postojati igre koje Teslas ne može da podrži.

Musk još uvek nije ispunio obećanja da će Ciberpunk 2077 i The Vitcher dovesti u novije modele S i Ks vozila, koja dolaze opremljena AMD Rizen procesorom i diskretnim AMD RDNA 2 GPU-om. Ali potencijalna Steam integracija mogla bi biti pokazatelj da se Tesla približava svom cilju.

U februaru je Musk tvitovao da kompanija „radi na opštem slučaju da Steam igre rade na Tesli u odnosu na specifične naslove“. To znači da Musk verovatno želi da vrhunske naslove učini dostupnim putem Steam integracije, a ne kao pojedinačne igre.

Pročitajte i:  Twitter će trajno zabraniti korisnike koji imitiraju druge

Tesla se prošle godine našla na udaru kritika nakon što je promenila svoje politike, prvo dozvoljavajući vozačima da igraju igrice samo dok su u parku, a zatim dozvoljavajući vozačima da igraju igrice kada je vozilo u pokretu zaobilazeći bezbednosnu potvrdu. Nakon što se suočio sa kritikama Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA), Tesla se vratio na ovu promenu i još jednom isključio igru tokom vožnje.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,