Data centri 2024

Tesla otkazuje tri junska onlajn zapošljavanja za Kinu

Tesla Inc otkazala je tri onlajn događaja za zapošljavanje u Kini zakazana za ovaj mesec, što je najnoviji razvoj događaja nakon što je izvršni direktor Elon Musk zapretio otpuštanjima u proizvođaču električnih automobila, rekavši da je „previše zaposlenih“ u nekim oblastima.

PCPress.rs Image

Međutim, Musk nije posebno komentarisao zapošljavanje u Kini, koja je proizvodila više od polovine vozila za ovog proizvođača automobila na globalnom nivou i doprinela četvrtini njegovog prihoda u 2021.

Kompanija je otkazala tri događaja za pozicije u prodaji, istraživanju i razvoju i svom lancu snabdevanja, bez navođenja razloga.

Operacija u Kini i dalje dozvoljava podnošenje rezimea za više od 1.000 radnih mesta objavljenih na platformi društvenih medija, kao što su inženjeri aerodinamike, menadžeri lanca snabdevanja, menadžeri prodavnica, fabrički nadzornici i radnici. Musk je imao ” loš osećaj” o ekonomiji, rekao je u mejlu koji je Rojters video prošle nedelje.

U drugom mejlu zaposlenima  Musk je rekao da će Tesla smanjiti broj zaposlenih za desetinu, pošto je postao „previše zaposlenih u mnogim oblastima“, ali je dodao da će se broj zaposlenih po satu povećati. Proizvodnja u Teslinoj fabrici u Šangaju bila je teško pogođena nakon što je kinesko komercijalno središte počelo dvomesečno zatvaranje zbog COVID-19 krajem marta. Očekuje se da će proizvodnja pasti za više od trećine ovog kvartala u odnosu na prethodni, nadmašujući Muskovo predviđanje.

Pročitajte i:  Blizzard igre se vraćaju u Kinu ovog leta

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,