Top50 Glas publike

Elon Musk: Tesla će „praviti respiratore ako bude potrebno“

Iako se Elon Musk suočio sa dosta kritika zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa i odluke da nastavi sa radom Tesla fabrike u Fremont-u, uprkos kriznim merama, neko je pitao da li će fabriku koristiti za proizvodnju respiratora.

PCPress.rs Image

Mnoge osobe kojima je dijagnostifikovan COVID-19 zahtevaju duži vremenski period da budu povezane na respirator kako bi im pomogao da dišu dok se ne oporave. Međutim, projekcije sugerišu da ako bude veliki broj osoba sa teškim slučajevima virusa kojima treba lečenje na respiratoru odjednom, tada će SAD imati mnogo manje mašina nego što je potrebno.

Da li će i kada stići Tesla ventilatori?

Musk je odgovorio „Proizvodićemo respiratore ako bude deficita“, a glavni i odgovorni urednik FiveThirtyEight-a Nate Silver rekao je da trenutno postoji manjak. Na kraju, Musk je rekao: „Respiratori nisu teški, ali ih nije moguće proizvesti odmah. U kojim bolnicama trenutno postoji nedostatak?“ na šta su ljudi počeli da ukazuju na probleme sa kojima se suočavaju u Italiji gde su lekari prijavili upravo takve nestašice.

Iako je Elon i ranije tvrdio da bar neke tvitove ne treba shvatiti ozbiljno, pružio je neke korisne informacije u drugim slučajevima, poput donacije sistema za filtriranje vode i finansiranja kupovine laptopova za škole u ​​Flint-u prošle godine.

Pročitajte i:  Tesla naručuje veliku količinu self-driving čipova nove generacije

Tesla konačno smanjuje broj radnika u fabrici

Najnovije vesti o fabrici u Fremont-u sugerisalo je da će Tesla konačno smanjiti broj zaposlenih u ovom objektu na oko 2.500 kako bi pomogao radnicima da održe društveno distanciranje i izbegnu širenje bolesti, i dok ovo možda ne nadoknađuje ranije izjave ili akcije, nadamo se da će biti od pomoći ljudima kojima je to potrebno, gde god da su.

Tesla nije jedini proizvođač automobila sa proizvodnim kapacitetom i ekspertizom naravno, a Reuters-ov izveštaj ukazuje na Ford i GM rasprave sa saveznom vladom o proizvodnji opreme tokom ove epidemije, koja bi mogla da uključi i proizvodnju ventilatora.

Trenutno je Musk u najnovijem tvitu izrazio stav da „panika“ može da nanese više štete od samog virusa.

Pročitajte i:  Tesla stopira zapošljavanja i najavljuje nova otpuštanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,