Elon Musk zloupotrebljen u prevari sa kriptovalutama

Čuveni milijarder Elon Musk baš nema sreće sa internet prevarantima. Vlasnik Tesla i SpaceX kompanija opet je uvučen u priču o kriptovalutama.

elon musk milijarder tesla

Iako je nedavno izjavio da praktično nema kriptovalute, on je poput mnogih poznatih ličnosti iskorišćen za prevaru sa kriptovalutama. Na Twitteru se pojavio post u okviru SpaceX objave da Elon Musk poklanja Bitcoin i Ethereum svojim fanovima. Iako je vrlo lako ustanoviti kad je reč o lažnom liku, želja za novcem obično nadvlada razum.  Prevaranti bi tako objavili da poklanjaju kriptovalute a sve što je potrebno je da se pošalje mala donacija kako bi se kvalifikovalo za poklon. Na ogromno iznenađenje kriptovalute niko na kraju ne dobije.

Interesantno je da prevarantski post i dalje stoji u okviru SpaceX posta iako je očigledno reč o prevari:

 

Pročitajte i:  Prvi Neuralink implant u čovekovom mozgu

Twitter i prevare na internetu

Zaista, na prvi pogled zaista deluje kao da je u pitanju pravi Elon Musk, sa malom sitnicom što je ovaj nalog ipak lažan, što je lako prepoznati zbog izostanka “plave kvačice”. Generalno, veoma teško će neko biti prevaren, ali dovoljno je da se polakomi nekoliko naivčina da prevara bude uspešna.  Zaista, želja da je reč o pravom poklanjanju je zaista velika kad se uzme u obzir da se “deli” 3000 Ethereum jedinica koje vrede oko 2,5 miliona dolara! Jedina sitnica koja kvari doživljaj je to što je reč o prevari. 

Jedan od “dobrotvora” pre Elona Muska bio je niko drugi do osnivač Ethereum kriptovalute Vitalik Buterin koji je čak morao da objavi da ne poklanja nikakve valute ni u kom obliku. Twitter je poznat po sporom reagovanju na ovakve prevare i akcije botova, tj. automatizovanih kanala koji varaju ljude. 

Izvor: BBC

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,