Top50 Glas publike

Facebook omogućio eksportovanje slika na Google Photos

U pokušaju da pokrene svoj Data Transfer projekat, a “zli jezici” bi rekli da obezbedi kooperaciju najvećih špijunskih korporativnih entiteta današnjice, Facebook je omogućio lako i brzo prebacivanje svih fotografija sa Facebook profila u Google Photos.

PCPress.rs Image

Sam projekat je zamišljen veoma ambiciozno. Prema njemu, predviđena je kolabiracija kompanija Facebook, Apple, Google, Microsoft i Twitter. Oni će raditi zajedno s ciljem da omoguće lak transfer podataka između njihovih servisa i ekosistema. Videćemo dokle će projekat dogurati i šta će značiti u praksi, ali od nečega je trebalo početi.

Naravno, alatka za sada nije dostupna svima već se, kao što je to običaj, najpre testira na ograničenom broju korisnika pre nego što postane dostupna svima. Trenutno, pristup open-source alatu koji omogućava transfer fotografija sa Facebook-a u Google Photos je omogućen samo manjem broju korisnika na području Irske. Ipak, očekuje se da će početkom 2020. godine, nakon uspešno završene test faze, alatka postati dostupna svim korisnicima.

Facebook takođe navodi da bi alatka trebala da radi i sa drugim servisima. Premda se ne spominje kompatibilnost, niti spisak servisa koji bi trebali postati dostupni, očekuje se da će lista svakako obuhvatati iCloud i OneDrive.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Watch bi mogao doći sa mikroLED ekranom 2024. godine

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,