BIZIT plus

Facebook redizajn: Evo kako će izgledati News Feed

Uskoro stiže još jedan Facebook redizajn. I dok je fokus stavljen na privatnost korisnika, vizuelne promene će biti takođe značajne. Korisničko iskustvo će biti radikalno promenjeno, a ostaje da se vidi koliko je to dobra odluka.

Facebook redizajn news feed menja izgled

Mark Zuckerberg je najavio velike Facebook promene koje će značajno uticati na korisničko iskustvo. Promene se uglavnom odnose na privatnost korisnika, koja je do sada bila prisutna samo deklarativno. Mark Zuckerberg je svestan da se malo zaigrao sa špijunažom i da je došlo vreme da na delu pokaže da poštuje privatnost korisnika.

Facebook redizajn prvo stiže na mobilne uređaje

Predstavljene su i brone nove opcije koje će pokušati da se nametnu korisnicima. Reč je o opcijama koje bi trebalo da privuku mlađe korisnike koji masovno napuštaju Facebook. U duhu tih promena, fokus je stavljen pre svega na mobilnu aplikaciju gde će vrlo brzo biti vidljive nove promene.

Kao što se može videti iz slike dole, urađen je značajan redizajn News Feeda. Prvo što upada u oko je nedostatak čuvene plave boje, pa tako sada interfejs više liči na Facebook Messenger.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

fejsbuk redizajniran news feed

Da li će se ponoviti Explore Feed fijasko?

Postoje opravdani strahovi da će novi Facebook redizajn eksperiment sa News Feedom opet napraviti haos sa objavama kao što se to desilo kada je uveden Explore Feed. Iz iskustva sa ranijim redizajnovima, već se spremamo za neprijatna iznenađenja. Kad god Zuckerberg želi nešto novo da uvede i navikne korisnike na nove opcije on ih gura pod nos, ignorišući mnoge stvari koje su bile funkcionalne.

Postavlja se pitanje i kako će izgledati objave postova Facebook stranica i koliko će one biti vidljive. Naime, Zuckerberg i dalje namerava da zarađuje od sponzorisanih postova, a uvođenje taba Groups nam nekako suviše liči na umivenu verziju već pomenutog Explore Feeda. Znamo svi kako je to prošlo i koliki je epski promašaj bio.

Izvor: The Verge

 

Facebook komentari: