Ford nastavlja proizvodnju F-150 Lightning

Ford Motor saopštio je da je na putu da nastavi proizvodnju F-150 Lightning vozila nakon što je drugi američki proizvođač automobila povukao 18 električnih kamiona zbog greške u proizvodnji baterije.

PCPress.rs Image

Opoziv koji je objavljen krajem prošle nedelje proizašao je iz proizvodnje u periodu od četiri sedmice počevši od kraja prošle godine. Ford je rekao da je nedavno ustanovio „da je 18 vozila sa ćelijama iz tog četvoronedeljnog perioda stiglo do dilera i kupaca“. Ford navodi da će zameniti baterije u 18 vozila, ali je rekao da nije upoznat sa bilo kakvim požarima ili povredama u vezi sa povlačenjem.

Proizvođač automobila je ranije najavio da planira da ponovo pokrene proizvodnju u ponedeljak nakon što je zaustavio proizvodnju nakon požara u EV bateriji početkom februara.

Ford je ističe da se EV kamion zapalio 4. februara tokom inspekcije kvaliteta pre isporuke u kompaniji koja drži parcelu u Dirbornu u Mičigenu i proširio se na još dva kamiona. Proizvođač automobila je zaustavio proizvodnju sledećeg dana. Proizvođač automobila je ocenio da je „osnovni uzrok identifikovan u vezi sa proizvodnjom baterijskih ćelija u fabrici SK On u Džordžiji. SK On je jedinica za automobilske baterije kompanije SK Innovation ((096770.KS).

Ford je rekao da je zajedno sa SK ​​On „potvrdio osnovne uzroke i sproveo kvalitetne akcije“. Ford je saopštio da još uvek nije odredio datum za nastavak isporuka, ali je rekao da je proizvodnja na putu da se nastavi u ponedeljak sa “čistim zalihama baterija”.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,