Top50 Glas publike

Fortnite postao jedna od najvećih igara ikada sa 350 miliona igrača

Epic-ov Fortnite ima više od 350 miliona registrovanih igrača, objavila je kompanija koja razvija igre 6. maja.

PCPress.rs Image

To čini besplatnu za igranje battle royale igru jednom od najpopularnijih ikada napravljenih, svrstavajući je na listu sa Minecraft-om i nekim od mobilnih i besplatnih za igranje PC igara koje su najviše preuzimane poslednjih 15 godina. Iako nema naznaka koliko igrača se loguje svaki dan ili mesec, pošto Epic ne objavljuje te statistike, studio je rekao da su samo u aprilu igrači proveli 3,2 milijarde sati u Fortnite-u.

Rast i posle više od dve godine od objavljivanja

Poslednje brojke vezane za igrače koje smo čuli od Epic-a bili su na oko 250 miliona u martu 2019. godine, što ukazuje da igra i dalje raste godinu dana kasnije i više od dve i po godine nakon prvog objavljivanja. To je delimično zbog toga što je igra tako lako dostupna na svim platformama – računaru, konzoli i mobilnom uređaju – i zato što je Epic i dalje neprestano ažurira.

Nedavno je kompanija dodala party royale, društveni prostor bez oružja unutar igre koji omogućava igračima da se loguju i druže sa prijateljima, gledaju koncerte poznatih muzičkih zvezda i učestvuju u različitim aktivnostima u tematskom parku. Sve je to deo Epic-ove težnje da izgradi društvenu mrežu sa različitim namenama koja u potpunosti živi u svom 3D svetu. Nakon masovno posećenog i nadrealnog koncerta Travis Scott-a prošlog meseca i koncerta Diplo-a od prošlog petka, Epic kaže da će biti domaćin mini muzičkog festivala na kojem će nastupiti DJ-evi Dillon Francis, Steve Aoki i deadmau5, ovog petka, 8. maja.

Pročitajte i:  Google Stadia: Igra na poklon, pa kraj

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,