Fortnite za Xbox Series X i PS5 odmah po lansiranju konzola

Epic Games je objavio da će njihov najveći battle royale hit Fortnite biti dostupan na konzolama najnovije generacije odmah po njihovom izlasku. To praktično znači da nam uporedo sa Sony PlayStation 5 i Microsoft Xbox Series X stiže i poboljšani Fortnite.

fortnite ove godina na ps5

Igra sa više od 350 miliona igrača

Fortnite dolazi na Sony PlayStation 5 i Xbox Series X ipak sa Unreal Engine 4 verzijom, ali će se na nadogradnji raditi uporedo. Ne čudi da je Epic Games odlučio da izbaci ovu igru za najnovije konzole odmah po njihovom izlasku, zato što su prešli broj od 350 miliona igrača globalno, i žele da budu prisutni na svim platformama, pa tako i na najnovijim konzolama. Microsoft i Sony su se obavezali da će podržati gotovo sve biblioteke igara sa prethodnih verzija konzola Xbox One i PS4 kroz povratnu kompatibilnost, zahvaljujući arhitekturi konzola koja im omogućava da reprodukuju stariji softver.

Najavljene su i neke promene na samoj igri, kako bi ona bila potpuno prilagođena najnovijim konzolama. Za sada se pretpostavlja da bi to moglo da bude brže učitavanje igre, ali nam ostaje da sačekamo i vidimo. Što se tiče sledeće godine, Epic je najavio da će do tada igra Fortnite biti u potpunosti usklađena sa konzolama i da će moći da koristi sve njihove resurse, u koje spadaju i M.2 SSD diskovi.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: