PC Press Studio

Francuska kaže da će blokirati Facebook kriptovalutu Libra u Evropi

Facebook kriptovaluta Libra naletela je na još jedan kamen spoticanja. Manje od mesec dana nakon što je EU otvorila antitrust istragu projekta, zvaničnici u Francuskoj su najavili da „ne mogu da odobre“ Libru na evropskom tlu.

PCPress.rs Image

Govoreći na konferenciji OECD-a u Parizu u četvrtak, francuski ministar finansija Bruno Le Maire rekao je da će Libra izložiti riziku suverenitet vlada. „Sve ove brige oko Libre su ozbiljne“, rekao je Le Maire, prema prevodu CNBC-a. „Tako da želim ovo reći mnogo jasnije: U ovim uslovima, ne možemo da odobrimo razvoj Libre na tlu Evrope.“

Le Maire – otvoreni protivnik kriptovaluta – nije proširio svoj komentar, ali čini se da verovatno namerava da blokira Libru u svom trenutnom obliku ukoliko se pokrene bilo gde u Evropi, a ne samo u Francuskoj. Facebook je više puta rekao da će sačekati dok ne dobije regulatorno odobrenje iz svih krajeva i sektora pre puštanja Libre, ali to bi moglo potrajati dugo – i ako protivnici navode suverenitet valute i brige o nacionalnoj bezbednosti kao razloge za blokiranje projekta, Facebook će se zaista suočiti sa vrlo značajnim izazovima.

Pročitajte i:  Meta je započela za sada poslednju rundu otpuštanja

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,