PC Press - Backup obavezno!

GameStop će zarađivati od Xboxa

Microsoft i GameStop su zaključili ugovor koji će GameStop dobijati deo prihoda od svake digitalne prodaje Xbox-a sledeće generacije, kao i za svakog korisnika koji ulazi u ekosistem Xbox-a. Obe kompanije su objavile svoje saopštenje za štampu prošle nedelje, ali se ono uglavnom fokusiralo na zaposlene u GameStop-u koji koriste Microsoft rešenja u oblaku i hardverske proizvode.

GameStop će zarađivati od Xboxa

Ne znaju se finansijski detalji ugovora

Preko insajdera je ceo svet saznao kakav je finansijski dogovor između ove dve kompanije: Microsoft će plaćati GameStopu za svaki prodati uređaj koji se uvede u Xbox ekosistem. GameStop će dobijati procenat prihoda od svake preuzete igre ili DLC-a, svake mikrotransakcije i svake pretplate ostvarene putem Xbox Series X ili Series S koji je prodat u njihovim prodavnicama. S obzirom na to da se pominje dobijanje vrednosti i prihoda tokom celog života, to znači da će GameStop dobijati novac od Microsofta sve dok konzola postoji i radi.

Koliki je procenat koji će GameStop dobijati, i dalje je misterija. Niko od obe strane nije želeo da odgovara na pitanja o takvim detaljima, a šuška se da procenat ide i do 10% vrednosti. Takođe je nejasno da li će zbog ovog ugovora GameStop više forsirati prodaju Xbox Series X u odnosu na PlayStation 5, ali to ćemo saznati već u sledećem mesecu kada krene prodaja ovih konzola.

Pročitajte i:  Witcher 3: Bez Fast Travel učitavanja na Xbox Series X

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.