TikTok blokira sadržaj povezan sa QAnon-om

TikTok je konačno preuzeo više važnih akcija protiv korisnika koji promovišu teoriju zavere QAnon. Ova aplikacija je blokirala hashtagove povezane sa dotičnim pokretom od jula, a sada su konačno stavili zabranu na nalozima i video zapisima koji dele QAnon dezinformacije.

tiktok blokira qanon sadržaj

Otežavanje pronalaska QAnon sadržaja

Portparol TikToka je izjavio da su sa njihove platforme uklonjeni svi sadržaji i nalozi koji promovišu QAnon, jer krše politiku informisanja. Takođe je navedeno da su preduzeti značajni koraci kako bi bio otežak pronalazak ovakvih sadržaja u pretrazi, a sa originalnih hashtagova se preusmeravaju pretrage ka drugim terminima.

Ovim potezom TikTok je smanji štetu koja se nanosi pojedincima, našoj zajednici i široj javnosti. TikTok je samo jedna društvena mreža u nizu koja je odlučila da se suprotstavi širenju QAnon teoriji zavere. Pre njih, to su učinili Facebook, Twitter, YouTube, Reddit, Peleton i mnogi drugi.

U međuvremenu, TikTok je poslednjih meseci bio na meti Trampove administracije u Sjedinjenim Američkim Državama. Vlasnik ovog servisa, ByteDance, se na kraju udružio sa Oracle-om u pokušaju da spreči zabranu aplikacije u SAD-u, ali izgleda da to nije uspelo, bar ne za sada. Bela kuća je uložila žalbu na sudsku zabranu kojom joj je zabranjeno da zabrani preuzimanje aplikacije. I dalje ostaje na snazi odvojena naredba administracije da ByteDance pronađe američkog vlasnika TikTok-a do 12. novembra, ili zaustavi rad usluge razmene video zapisa u ovoj državi.

Pročitajte i:  Bobby Kotick želi da kupi TikTok

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: