Cove

Gejming kao spas: Video igre u doba koronavirusa

Video igre u Kini su popularnije nego ikada pre, a zbog toga što građani ostaju u svojim domovima kako bi se sačuvali od koronavirusa.

PCPress.rs Image

Nije neobično da se tokom kineske Nove godine, koja obično pada u januaru ili februaru, više igraju video igre, budući da gejmeri imaju više slobodnog vremena tokom praznika. Ove godine su praznici duže potrajali, a zbog koronavirusa, te su milioni građana dobili slobodno vreme koje bi trebalo ispuniti a da se ne napusti kuća. Upravo su zbog toga građani više nego obično počeli da se sreću online, te u takve susrete umešali i video igre.

Tako su igre poput Honor of Kings kompanije Tencent zabeležile više igrača nego ikada pre, a eksperti su svesni da je tako upravo zbog izolacije zbog krize koja je u vezi sa koronavirusom. Tu su i podaci sa najpopularnije kineske gejming platforme – Douyu – gde igre poput Playerunknown’s Battlegrounds i League of Legends imaju duplo više igrača nego u istom periodu prošle godine.

Pročitajte i:  Završen M3 gejming vikend: kreativnost, podrška i timski duh kao ključ za uspeh

PCPress.rs Image

Gejming kompanije su na različite načine reagovale na zdravstvenu krizu, pa su neke svoje igre ponudile i besplatno, te se koncentrisale na zaradu od kupovine predmeta u okviru igara, i tako izašle u susret igračima koji se video igrama ne okreću samo iz dosade, već i zbog osećaja zajedništva u doba izolacije.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , , , , , ,