Gizmodrom: Praznici nam stižu

Kada se spremate za prazničnu kupovinu, nije lako izabrati tehnološke poklone za svoje najmilije. Oni mogu biti poveća investicija, ali izdržavaju test vremena i sigurno će im se svako obradovati. Dakle, bez obzira na to želite li da se otvorite ili uštedite, naći ćete neke lepe predloge za svakoga na vašoj listi!

PCPress.rs Image

DribbleUp pametne bokserske rukavice

Vežbanje kod kuće postalo je potreba tokom pandemije. Za one kojima je ta navika ostala, DribbleUp pametne bokserske rukavice pružaju jednostavan, zabavan način da bokserski početnici treniraju u svojim dnevnim sobama. Aplikacija nudi vežbe uživo i na zahtev i prati vaše pokrete i napredak tokom vremena.

PCPress.rs Image

Rade s bilo kojim telefonom ili tabletom koji koristi iOS 13 i noviji ili Android 10 i noviji softver. Opciono, postoji mogućnost strimovanja sadržaja aplikacije na TV preko Apple TV-a ili Chromecast-a. Mesečna naknada je 17 dolara, mada je ograničen broj vežbi dostupan besplatno. Na sajtu dribbleup.com ih možete pronaći dok traju praznici za 50 dolara, dok ima je regularna cena 150 dolara.

PCPress.rs Image

Giro Ethos Mips kaciga za bicikliste s migavcem

Biciklistički tehnološki trend koji je neophodan i veoma koristan jesu integrisana svetla, posebno u kacigama. Giro je najnoviji proizvođač svetleće zaštite za glavu za bicikliste. Ethos kaciga ima prednje bele i zadnje crvene LED diode koje obezbeđuju četiri režima svetla (konstantno ili trepćuće i visokog ili niskog intenziteta), a takođe mogu da posluže i kao pokazivači pravca, koje kontrolišete pomoću uparenog daljinskog upravljača pričvršćenog za vaš volan.

PCPress.rs Image

Ceo sistem se može puniti preko USB-C-a s procenjenim vremenom rada od 10 sati u režimu niskog intenziteta treptanja i pet sati u režimu visokog intenziteta treptanja, i daje 45 lumena napred i 30 lumena pozadi. Kaciga i daljinski upravljač se mogu potpuno napuniti za oko sat ili dva. Postoji i opcioni štit za oči koji pruža zaštitu i toplinu po hladnom vremenu. Kaciga dolazi u tri boje, crnoj, beloj i sivoj, kao i u tri veličine. Sajt je giro.com, a cena je 250 dolara i više.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Sezona proleće/leto 2024.

RukusFX ručni aparat za pravljenje muzike

Ako se osećate kao da vašem životu nedostaje melodije, RukusFX ručni muzički mikser sa ugrađenim mikrofonom je gadžet koji može da pomogne. Ova muzička igračka namenjena mlađoj populaciji može da obezbedi jedinstvene remikse kao odgovor samo na pokrete vaše ruke. Nakon što upload-ujete numere sa svog računara (ili izaberete neku od 120 unapred učitanih pesama), ostaje vam samo da igrate, to jest da se fizički pokrećete držeći u rukama gadžet kako biste melodiju prilagodili sebi.

PCPress.rs Image

Bez brige, postoji priključak za slušalice, tako da niko drugi ne mora da čuje vaš RukusFX koncert. Na zvaničnom sajtu rukusfk.com trenutno uređaj ne možete pronaći, međutim vode vas na sajtove distributera iz Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade i Australije gde cene variraju od 75 do 80 dolara.

Logitech Litra Beam svetlo

Šta je zajedničko onima koji rade od kuće i Twitch strimerima? I jedni i drugi moraju da izgledaju sjajno na Web kamerama. Logitech-ovo Litra Beam osvetljenje proizvodi difuzno svetlo koje neće spaliti vaše očne jabučice, jer poseduje TrueSoft tehnologiju dizajniranu da reši današnje najčešće probleme kreatora sadržaja.

PCPress.rs Image

Možete podesiti intenzitet i temperaturu boje, a postolje vam omogućava da Beam pretvorite u stonu lampu kada ne snimate. Povežite Litra Beam preko Bluetooth-a da biste kontrolisali njegova podešavanja preko svog laptopa. Litra Beam ima pet podešavanja svetline i pet podešavanja temperature boje (2700 K – 6500 K) za biranje željenog izgleda. Uz Logitech-ovu besplatnu G HUB aplikaciju za desktop računare možete da se povežete preko USB-a ili Bluetooth-a da kontrolišete osvetljenost i temperaturu boje, sačuvate podešavanja, uključite/isključite svetlo i još mnogo toga direktno s računara.

Pročitajte i:  Gizmodrom: Hi-tech oprema za putovanja

PCPress.rs Image

Ukoliko imate Logitech G tastaturu ili miš, možete da koristite G-tastere da lako uključite/isključite svetlo, promenite osvetljenost i temperaturu boje i još mnogo toga. Za putnike, Litra Glow od 60 dolara je slabija, ali prenosiva opcija. Na zvaničnom sajtu logitech.com ovo osvetljenje košta oko 100 dolara.

HyperX QuadCast S USB Condenser mikrofon

Ljubav prema kreiranju podcast-a i audio-aktivnostima biće podignuta na viši nivo ovim HyperX QuadCast mikrofonom koji radi sa USB portovima. Kompatibilan je sa PC i Mac računarima, ima funkciju za isključivanje zvuka i poseduje mogućnost prilagođavanja crvenog, zelenog, plavog (RGB) osvetljenja i efekata. Mikrofon poseduje ugrađeni antivibracioni amortizer, što znači da izoluje mikrofon i potiskuje zvuk nenamerne buke i udaraca pomoću elastične gumice. Interesantna stvar kod ovog mikrofona je tap-to-mute senzor s LED indikatorom statusa koji se nalazi na samom vrhu te je lakše kontrolisati i manipulisati. Ako je svetlo uključeno, mikrofon je aktivan, ako je svetlo isključeno, mikrofon je isključen.

PCPress.rs Image

Postoje četiri obrasca koja se mogu izabrati (stereo, omnidirekcioni, kardioidni, dvosmerni) da biste optimizovali podešavanje emitovanja i zadržali fokus na zvukovima koje želite da zabeležite. Mnogo veće mogućnosti prilagođavanja personalizacije RGB osvetljenja i efekata otvaraju se korišćenjem HyperX Ngenuity softvera. Lako podešavanje jačine mikrofona omogućeno je okretanjem točkića na dnu QuadCast-a. Unutrašnji pop-filter pomaže u blokiranju zvukova udaraca u mikrofon, a mikrofon možete pratiti preko priključka za slušalice. QuadCast S su sertifikovali Discord i TeamSpeak i radi na glavnim platformama za striming, kao što su Streamlabs OBS, OBS Studio i XSplit. Mikrofon možete pronaći na sajtu Amazon-a za 130 dolara.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Wacom One tablet za crtanje

Mašta može da oživi u punoj boji na ekranu od 13,3 inča uz Wacom One tablet. Prirodno površinsko trenje čini intuitivno crtanje na ekranu lakim, pa čak i daje osećaj crtanja na papiru. Osim toga, nema potrebe za baterijama. Tablet za crtanje je jedan od najboljih tehnoloških poklona za buduće umetnike i smanjenje nereda. Ovaj tablet sa olovkom dizajniran je za kreativne hobiste, vizuelne mislioce i svakoga kome je potreban drugi ekran ili veće digitalno platno za rad ili igru. Uključena ergonomska 4096 olovka bez baterije responzivna je i laka za kontrolu, pružajući vam poznati osećaj olovke na papiru na koji ste navikli.

PCPress.rs Image

Možete da crtate, uređujete fotografije i video-zapise ili pravite beleške kao što biste to uradili olovkom i papirom. Tablet uključuje kreativni softver, samo registrujte svoj uređaj da biste dobili Bamboo Paper Pro, Magma Studio, Bluescape, Affinity Photo, Affinity Publisher, Affinity Designer i Skillshare na tri meseca. Na sajtu Amazon-a postoji mogućnost kupovine tableta s različitim dodacima (Jumbo Digital Pencile, Staedtler Digital Pencile, Express key remote, Drawing glove, ili sa CorealDraw Essentials 2021 softverom), od čega i zavisi cena koja se kreće od 250 dolara samo za tablet do 350 dolara.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,