N Central domination

Gmail: Smart Reply i Smart Compose za funkcionalniju komunikaciju

Krajem 2018. godine počelo je ozbiljnije da se govori o tome da će Gmail u budućnosti biti funkcionalan samo ako se budu isključile sve nevolje koje uključuju ručno unošenje teksta. Tako su se, a u cilju rešavanja svih problema koje korisnici imaju dok kucaju poruke, kreirale nove opcije za Gmail – Smart Compose i Smart Reply.

PCPress.rs Image

Opcije koriste veštačku inteligenciju kako bi omogućile brže kucanje mejlova, i to tako što predlažu već sastavljene rečenice, pa korisnici mogu da sklapaju mejlove u rekordnom roku, a uz pomoć Tab tastera na tastaturi. Smart Compose funkcioniše u pozadini, a dovoljno je da korisnik započne sa pisanjem mejla, da bi odmah dobio sugestije. Odmah zatim bi trebalo da dobije sledeću sugestiju, i sve tako do kraja mejla.

Saveznik u pisanju mejlova

Budući da opcija „razume“ kontekst, ukoliko se mejl sastavlja petkom popodne, program bi mogao da ponudi i rečenicu “Želim vam prijatan vikend”, a kao završetak poruke. U okviru ove opcije pretpostavljen je i sam početak mejla, a na osnovu kontakta kojem se piše, te naslova poruke. Tako Smart Compose štedi puno vremena, te korisnike čuva od ponavljanja istih rečenica, i, što je najvažnije, smanjuje broj gramatičkih i pravopisnih grešaka.

Pročitajte i:  AI neće preuzeti poslove programera - ljudi za sada još uvek vladaju

Smart Reply korisnicima tokom komunikacije nudi po tri pametna odgovora, od kojih mogu da izaberu onaj koji najviše odgovara, da bi ga potom prilagodili komunikaciji i poslali. Iz kompanije kažu da je nova opcija podržana mašinskim učenjem, te dodaju da je ovo još jedan u nizu koraka da se pametni alati implementiraju u sve delove G Suite-a.

PCPress.rs Image

Budući da ponekad nije lako da se upravlja Gmail opcijama, korisnicima je često potrebna pomoć da do njih dođu. Da bi se dozvolile intervencije mašinskog učenja potrebno je da se funkcije aktiviraju u podešavanjima, što može da se učini ako se klikne na „točkić“ u gornjem desnom uglu Gmail stranice, te skroluje do Smart Reply i Smart Compose sekcija i izabere “On” za svaku posebno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,