Gmail traži verifikaciju da bi dodao adresu za prosleđivanje ili izmenio filtere

Gmail planira da doda još jedan korak za verifikaciju kada pokušate da uradite stvari kao što je dodavanje adrese za prosleđivanje i uređivanje filtera, objavio je Google u postu na blogu 23. avgusta.

PCPress.rs Image

Gmail-ova dodatna verifikacija može pomoći da sprečite lošeg aktera da presretne vaše imejlove

Dodatni korak bi mogao pomoći da sprečite lošeg aktera koji ima pristup vašem nalogu da filtrira imejl na načine na koje ne očekujete ili da prosleđuje poštu na novu adresu bez vašeg znanja.

Evo konkretnih scenarija u kojima Google može dodati dodatni korak iz Google-ovog posta:

Filteri: kreiranje novog filtera, uređivanje postojećeg filtera ili uvoz filtera.

Prosleđivanje: Dodavanje nove adrese za prosleđivanje iz podešavanja za prosleđivanje i POP/IMAP.

IMAP pristup: Omogućavanje statusa IMAP pristupa iz podešavanja. (Workspace administratori kontrolišu da li je ovo podešavanje vidljivo krajnjim korisnicima ili ne)

Ako pokušate da promenite ta podešavanja i Google smatra da je radnja „rizična“, od vas će biti zatraženo da potvrdite da ste vi osoba koja zapravo pokušava da izvrši promenu. Ako taj izazov ne uspe ili se ne završi, dobićete „kritično bezbednosno upozorenje“ koje će vam pomoći da znate da nešto možda nije u redu.

Pročitajte i:  Google je koristio AI da predvidi poplave i do 7 dana unapred

Dodatna zaštita će biti dostupna svim korisnicima Google Workspace-a i ljudima sa ličnim Google nalozima, iako Google napominje da „ova funkcija podržava samo korisnike koji koriste Google kao svog dobavljača identiteta i radnje preduzete u okviru Google proizvoda“. Google je uveo sličan upit za verifikaciju za „osetljive radnje preduzete na vašem Google Workspace nalogu“ prošle godine.

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,