BIZIT plus

Google i Meta imaju najbolje plaćene inženjere

Google i Meta imaju tendenciju da plaćaju svoje softverske inženjere više od svojih kolega u Big Tech-u, prema novim podacima Blinda, anonimnog foruma za tehnološke zaposlene.

PCPress.rs Image

Apple i Microsoft, u međuvremenu, u proseku plaćaju najmanje za početnike inženjere, iako kompenzacija ima tendenciju da postane uporediva u Big Tech-u za starije talente. Amazonove promocije mogu potrajati duže od njegovih kolega, a rasponi plata za inženjere su najširi.

Podaci se zasnivaju na samoprijavljenim kompenzacionim paketima slepih korisnika od januara prošle godine do ovog meseca. Dok javna preduzeća moraju da prijave prosečnu godišnju nadoknadu za sve svoje zaposlene u poređenju sa onim što zarađuju njihovi izvršni direktori, ova vrsta podataka o plaćama specifičnim za nivo strogo se čuva osim ako se ne prijavljujete za određeni posao. Blind je anonimna platforma, ali zahteva od ljudi da provere gde rade koristeći svoju radnu e-poštu.

Još nekoliko zanimljivih sitnica iz Blinda:

Meta inženjeri izgleda najbrže napreduju i imaju neke od najvećih primanja.

Microsoft ima mnogo nivoa poslova za softverske inženjere, što bi kompaniji moglo dati veću fleksibilnost da podeli više promocija. Međutim, njihova ukupna nadoknada je niža od njihovih kolega širom sveta sve do softverskog inženjera osoblja.

Pročitajte i:  Google: Phishing i malver detekcija stiže na Android

Ako ste i dalje radoznali, još jedan resurs koji bih preporučio je nedavni izveštaj o nadoknadi u sredini godine sa Levels.fii, koji takođe utiče na to šta privatne tehnološke kompanije plaćaju na različitim nivoima radnog staža. Na primer, L5 inženjer u OpenAI može zaraditi preko 900.000 dolara godišnje!

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: