BIZIT plus

Google Chrome donosi malo Windows 11 sjaja u Windows 10

Najnovija Google-ova verzija Chrome browsera dolazi sa zanimljivom promenom – zaobljene uglove.

PCPress.rs Image

Zaobljeni uglovi su sada dostupni u browseru

Kao što je Windows Latest primetio, Google je upravo izbacio Chrome 96 koji dolazi sa eksperimentalnom zastavicom koju svaki korisnik može uključiti ako želi. Ovo daje okvirima Chrome menija zaobljene uglove, a ne ravne ivice – i takođe dodaje suptilan efekat senke boksovima.

Čak i korisnici Windows 10 mogu imati koristi od novih efekata jednostavnim uključivanjem zastavice za Chrome, što se radi na sledeći način:

  • Unesite Chrome://flags u URL adress bar (gde kucate web adrese) i pritisnite enter
  • U polju za pretragu na vrhu potražite Windows 11;
  • Pojaviće se rezultat menija stilova Windows 11, a u padajućem meniju pored njega izaberite „Enabled – All Windows Versions“;
  • Biće vam rečeno da promena neće stupiti na snagu dok ponovo ne pokrenete Chrome, pa zatvorite sve instance browsera i ponovo ga pokrenite;
  • Da biste isključili ovu funkciju, jednostavno sledite iste korake, ali izaberite „Default“ (ili „Disabled“) iz padajućeg menija.
Pročitajte i:  AI kompanije za suzbijanje slika zlostavljanja dece 

Iako je ovo još uvek promena u testiranju – stoga je skriveno u odeljku sa zastavicama browsera – verovatno ćemo videti ovo u potpunosti uvedeno za web browser u ne tako dalekoj budućnosti – možda sa dodatnim ulepšavanjem u drugim delovima Google Chrome-a. Chrome 96 je takođe uveo gomilu drugih promena, i kao i uvek postoji dosta bezbednosnih ispravki (u ovom slučaju njih 25). Google je takođe ubrzao navigaciju unazad i unapred nedavno posećenim sajtovima, koristeći keš browsera za poboljšanje performansi, tako da će sve biti malo brže u ovom pogledu.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari: