Google Drive – napredni zajednički rad

Google uvodi ažurirani Access Checker, opciju koja omogućava jednostavno deljenje Drive fajlova sa drugima, a bilo da se radi o dvoje kolega, ili o timu od 30 ljudi.

Pomenuta opcija korisnike obaveštava o poslatim mejlovima, datumima iz kalendara, te bilo kojim drugim aktivnostima koje su u vezi sa Drive fajlovima, pa u isto vreme postavlja pitanje da li onaj koji je poslao fajl želi da promeni podešavanja koja se odnose na pristupanje dokumentu. Tako će Access Checker sada prikazivati imena i mejl adrese onih koji nemaju pristup nekom fajlu, a opcija sada podržava i fajlove u Team Drive-u, te omogućava deljenje dokumenata sa određenim članovima tima, a onaj koji je G Suite administrator može da kontroliše opcije za deljenje.

Nova funkcija bi do korisnika trebalo da stigne u sledeće dve nedelje, na sva G Suite izdanja, te dolazi kao još jedan dodatak, a nakon integrisanog Hangouts Chat-a koji je objavljen u februaru, i dozvoljava pojedinačnu i grupnu komunikaciju, pa na taj način olakšava planiranje svih poslovnih aktivnosti.

Pročitajte i:  Više od 87% Google Chrome ekstenzija ima manje od 1000 instalacija

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: , , , ,