BIZIT 2022

Google-ova nova aplikacija Parental Control je zakazala

Google je napravio porodični Family link dostupan za testiranje u martu ove godine, mada je softver i dalje u razvoju i dostupan nam je samo ako dobijemo poziv. Na primer, ako hoćete da kupite Android svom detetu ali da mu ograničite pristup, postoje bolje aplikacije koje mogu da nam daju bolju kontrolu. Ili možete svom detetu kupiti iPhone koji već poseduje u sebi ograničenja koja nije lako ukloniti.

PCPress.rs Image

Family Link nudi dosta stvari koje su povoljne za roditelje, ali softver još uvek nije spreman. Da bi je dobili morate poslati poziv na Google’s webpage i da sačekate mejl sa linkom da ga instalirate. Aplikaciju možete koristiti i na iPhone-u i na Androidu. Unutar aplikacije možete napraviti account za svoje dete i dati neke osnovne informacije. Kad se dete uloguje aplikacija nam zahteva da se ulogujemo sa njom. Aplikacija je korisna ukoliko ne možete da naterate dete da ostavi svoj telefon ili da prestane da se dopisuje.

Kada napuni 13 godina, Family Link aplikacija dozvoljava detetu da  nastavi da koristi telefon uz restrikcije, ali i da čini kako ono smatra da treba. Aplikacija je dodatak  Children’s Online Protection Act ili Pravu za zaštitu dece online, koje zabranjuje da kompanije sakupljaju podatke o deci ispod 13 godina starosti bez roditeljskog odobrenja.

Pročitajte i:  Google odbacio glasine da gasi Stadia servis

Izvor: The Nee York Times

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,