BIZIT plus

Google Photos ima nove funkcije sa veštačkom inteligencijom za čišćenje vaše biblioteke

Niz funkcija koje 15. novembra stižu na Google Photos, učiniće mnogo lakšim sređivanje vaše biblioteke fotografija, objavila je kompanija u objavi na blogu.

PCPress.rs Image

Brzo grupišite slične fotografije zajedno i sortirajte dokumenta i ulaznice u njihove sopstvene foldere

Google Photos će sada automatski identifikovati slične fotografije koje ste uslikali u brzom nizu – korisno za one trenutke kada ste kliknuli 50 slika prelepog zalaska sunca kako biste dobili jedan savršeni kadar koji nikada nećete pogledati ponovo – i grupisati ih u jedan “stack” kako biste očistili svoju biblioteku.

Usluga će odabrati najbolju sliku koja najbolje predstavlja trenutak, ali možete ručno izabrati i sliku koju želite. Ako želite da imate više zalazaka sunca u svojoj biblioteci, možete isključiti grupisanje.

Photos će takođe automatski organizovati vaše slike, razdvajajući ID-ove, račune i ulaznice u različite albume, funkcija koja izgleda kao da bi trebalo da postoji već godinama, s obzirom na to koliko dobro Google Photos prepoznaje sadržaj vaših slika. Takođe možete dodati događaj u svoj kalendar direktno iz screenshota ili fotografije ulaznice, što izgleda zaista korisno.

Pročitajte i:  Gemini će uskoro ući u vaše DM 

Nije iznenađujuće da Google kaže da su sve ove funkcije pokretane veštačkom inteligencijom, nešto što je kompanija poslednjih godina uopšte ugrađivala u sve svoje proizvode. Međutim, Google Photos oduvek koristi veštačku inteligenciju. Godinama je usluga prikupljala sve vaše fotografije i čuvala ih u zamenu za obuku svojih algoritama mašinskog učenja kako bi mogla prepoznati njihov sadržaj. Zato možete tako lako pretraživati Google Photos za slike pasa ili plaže, na primer (Google je prestao da pruža besplatan prostor za skladištenje fotografija pre nekoliko godina).

Ranije ove godine, Google je dodao još jednu funkciju sa veštačkom inteligencijom u Photos koja kreira personalizovane kolaže. Googleovi algoritmi sortiraju vaše fotografije u relevantne kategorije i prave naslove koje možete menjati ako želite. Google takođe omogućava ljudima da koriste veštačku inteligenciju kako bi lako vršili izmene, kao što su uklanjanje nepoželjnih osoba ili objekata sa fotografija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: