Laptop leto 2022

Google planira da hitnim porukama upozorava na katastrofe i nesreće

Iz Google-a nam stižu vesti o tome da kompanija planira da uvede nov sistem kojim bi upozoravao korisnike na katastrofe, terorističke napade i razne druge krize kojima bi mogli biti izloženi. Sistem bi trebalo da funkcioniše tako što korisnici tokom krizne situacije potraže lokaciju događaja ili sam događaj, i na samom vrhu pronađenih rezultata pretrage trebalo bi da se pojavi hitno upozorenje, saopštio je potpredsednik inženjerskog sektora Google-a Yossi Matias.

PCPress.rs Image

Upozorenje će sadržati mape, nove izveštaje, informacije vlasti kao i važne hitne telefonske brojeve. Korisnici koji poseduju pametni telefon, a nalaze se blizu mesta na kom se desila katastrofa, biće takođe upozoreni i informisani. Naravno, neophodno je aktivirati funkciju automatske detekcije lokacije.

I mobilna verzija Google mapa takođe će prikazivati hitne informacije, na primer o šumskim požarima, blokiranim putevima ili kontakte lokalnih hitnih službi. Informacije koje će Google prosleđivati korisnicima dolaziće će od vlasti ili od organizacija poput Crvenog krsta, meteoroloških agencija i drugih pouzdanih izvora. Podaci Google-ovih servisa poput Google News, Maps i Waze takođe će služiti kao izvori informacija.

Pročitajte i:  Kako onemogućiti ad ID tracking na iOS-u i Android-u i zašto bi to trebalo da uradite 

Poslednja verzija Google-ove aplikacije za Android ili operativni sistem iOS mora biti instalirana kako biste mogli da primate informacije s upozorenjima.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , ,