Računari i Galaksija

Google Stadia džojstik će raditi bežično na računarima

Google je objavio da će njihov Stadia kontroler raditi bežičnim putem sa laptopovima i PC računarima od sledeće nedelje. Od kako su u novembru pokrenuli svoj cloud servis sa video igre, jedini način da koristite bežično njihov kontroler bio je da na TV-u igrate Stadia uz pomoć njihovog Chromecast-a. Na žalost, ovaj kontroler nije moguće koristiti bežičnim putem sa Android uređajima, i nije objašnjeno kada će to biti omogućeno.

google stadia bežični kontroler

Kontroler se povezuje preko WiFi-ja

Ako želite da koristite Google Stadia kontroler bežičnim putem, potrebno je da ga povežete sa Google-ovim serverima putem WiFi-ja. Regularno, većina džojstika se sa konzolom povezuje putem Bluetooth-a, međutim, iz Googlea poručuju da su se na ovakav način odlučili kako bi pružili korisnicima preciznije kontrole. Ako želite da igrate bežičnim putem, to znači da ćete morati da ispratite njihovu zvaničnu dokumentaciju za podršku.

Stadia kontroler možete kupiti po ceni od 69 ili 129 dolara, kao deo paketa Stadia Premiere Edition. U njemu je uključen i Chromecast Ultra, kao i tri meseca plaćene pretplate na Stadia Pro paket.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: