Top50 Glas publike

Google usporava zapošljavanje i podstiče razvoj preduzetničkog duha

Google je najavio da će usporiti svoj tempo zapošljavanja do kraja 2022. i poručio zaposlenima da budu više preduzetnički nastrojeni. Slično kao Meta i druge tehnološke kompanije, i Google očekuje neizvesne globalne ekonomske prilike, pa će u skladu sa tim kompanija konsolidovati svoj rad.google

Veliko zapošljavanje u drugom kvartalu 2022. godine

Google-ov tempo zapošljavanja je takođe bio užasno visok u drugom kvartalu 2022. godine, jer je kompanija zaposlila 10.000 novih radnika na svojih 163.906 postojećih, što je porast od 17% u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, do kraja 2022. Google će se fokusirati na zapošljavanje na inženjerske, tehničke i druge ključne uloge.

Microsoft takođe planira da otpusti mali broj radnika zbog prestrojavanja u svojim poslovnim grupama. To će uticati na grupe, uključujući konsalting i partnerska rešenja širom sveta. Međutim, kompanija planira da nastavi zapošljavanje na drugim pozicijama i završiće 2022. godinu sa većim brojem zaposlenih.

Druge tehnološke kompanije su rekle da će usporavanje ekonomije uticati na zapošljavanje. Juče je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg upozorio zaposlene da bi „jedan od najgorih padova u novijoj istoriji“ mogao da utiče na kompaniju, dok je rekao menadžerima da napuštaju polako projekte koji nemaju dobre performanse. Netflix, Unity, Coinbase i Paypal su takođe nedavno otpustili određen broj radnika.

Pročitajte i:  Google-ova nova funkcija će vam omogućiti da razumete loš rukopis vašeg lekara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: