BIZIT plus

Google zabranjuje aplikacije koje rudare kriptovalute na Play Store-u

Početkom aprila Google je objavio da će uklanjati Chrome ekstenzije koje rudare kriptovalute. Sada, Google je ažurirao svoje smernice za Play Store developere kako bi zabranio još nekoliko kategorija aplikacija, uključujući i one koje rudare kriptovalute i aplikacije sa ometajućim reklamama, kako je objavio portal AndroidPolice. Kada su u pitanju aplikacije koje rudare kriptovalute, Google tvrdi da su one sada zabranjene, ali aplikacije koje „na daljinu upravljaju rudarenjem kriptovaluta“ su i dalje dozvoljene. Apple je nedavno zabranio aplikacije koje rudare kriptovalute, navodeći da su „jedine aplikacije za rudarenje kriptovaluta one koje se nalaze izvan uređaja, kao što je rudarenje u cloud-u“.

Aplikacije koje se ponavljaju su sada zabranjene u Google Play prodavnici. To su aplikacije koje imitiraju ili pružaju isto iskustvo kao i aplikacije koje već postoje na platformi. Aplikacije se mogu ukloniti ako kopiraju sadržaj iz druge aplikacije bez dodavanja novih ili jedinstvenih stvari, ili ako developer pravi više aplikacija koje imaju sličan sadržaj i korisnička iskustva. Pored toga, „aplikacije koje su kreirane pomoću automatizovanog alata, wizard servisa ili zasnovane na template-u i priložene Google Play-u od strane operatera te usluge u ime drugih osoba nisu dozvoljene“, objašnjava kompanija.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Zatim, postoje nova ograničenja za aplikacije koje se bave vatrenim oružjem i njihovim dodacima. Aplikacije koje „olakšavaju prodaju eksploziva, vatrenog oružja, municije ili određenog pribora za vatreno oružje“ sada su zabranjene, slično tome kako je YouTube proširio ograničenja koja se bave ovim pitanjima ranije ove godine. Google Play prodavnica određuje ograničavanje dodatne opreme za vatreno oružje, kao predmete koji omogućavaju vatrenom oružju da „simuliraju automatsku paljbu ili pretvore vatreno oružje u automatsko (npr. obarač “gatling”) kao i časopisi ili kaiševi”. Zabranjene su i aplikacije koje pružaju uputstva o proizvodnji eksploziva, vatrenog oružja, municije i drugog oružja.

U nova ograničenja uključene su i aplikacije koje „su naizgled za decu, ali sadrže teme za odrasle“, aplikacije koje lažno predstavljaju ljude ili organizacije, ili prikrivaju svoju osnovnu svrhu i aplikacije koje primoravaju korisnike da kliknu reklame ili da podnose lične podatke za oglase pre nego što je potpuno korišćenje aplikacije dozvoljeno.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: