BIZIT plus

Google završava uvođenje iOS 16 alata za zaključavanje ekrana ažuriranje Mapa i pretrage

Kompanija je najavila ažuriranje šest vidžeta za zaključani ekran na dan lansiranja iOS 16, od kojih su četiri vidžeta nedavno ažurirana.

PCPress.rs Image

Tehnološki gigant Google završio je uvođenje vidžeta za zaključani ekran iOS 16 uz ažuriranje Mapa i pretrage

Ažuriranje Google mapa 6.40 dodaje dva vidžeta za zaključani ekran iOS 16 – Frequent Trips i Search. „Frequent Trips“ daju uputstva i očekivano vreme dolaska za česta putovanja, dok opcija „Search“ pomaže u pronalaženju restorana, benzinskih pumpi i još mnogo toga. Ažurirana pretraga dodaje 4 nova vidžeta u iOS 16 – Search, Voice Search, Lens i Lens Shortcuts, navodi se u izveštaju. „Search“ omogućava pristup Google pretrazi sa zaključanog ekrana, dok pomoću „Voice Search“ možete postaviti pitanje, pevušiti pesmu ili tražiti sadržaj glasom. „Lens“ pomaže u pretraživanju pomoću kamere ili bilo koje slike.

U međuvremenu, „Lens Shortcuts“ omogućavaju lak pristup bilo kom objektivu. Nedavno je kompanija uvela podršku za „passkey“ i za Android i za Chrome radi bolje bezbednosti. Pristupni ključevi su sigurnija alternativa lozinkama i drugim oblicima autentifikacije. „Ne mogu se ponovo koristiti, ne propuštaju u slučaju kršenja servera i štite korisnike od phishing napada“, nedavno je navela kompanija u postu na blogu.

Pročitajte i:  Redizajn Google Contacts čini dodavanje novih kontakata intuitivnijim

Izvor: Digit.in

 

Facebook komentari: