Apple VR slušalice i plaćanje očima?

Apple-ove slušalice za virtuelnu i proširenu stvarnost navodno će koristiti tehnologiju skeniranja zenice oka za prijavljivanje i plaćanja, navodi The Information. Izveštaj, koji citira dve osobe uključene u razvoj slušalica, kaže da bi skeniranje trebalo da olakša ljudima da koriste slušalice na sopstvenim nalozima.

PCPress.rs Image

Sistem za skeniranje očiju podražava iOS alate kao što su Apple-ov otisak prsta ili Face ID prijave, i iskoristio bi prednosti mnogih kamera uređaja. To bi takođe pomoglo da se Apple-ova ponuda razlikuje od njegovog glavnog konkurenta: Meta Quest Pro, koju je kompanija ranije poznata kao Facebook objavila ranije ove nedelje. Quest Pro ima kamere okrenute prema unutra koje mogu pratiti kretanje očiju i lica, ali ih (barem u ovom trenutku) ne koristi za autentifikaciju. Prema The Information, Apple će takođe koristiti kamere okrenute nadole za snimanje nogu korisnika, deo tela koji Meta još uvek otkriva.

Apple-ove slušalice se probno očekuju 2023. godine, ali projekat je bio u razvoju godinama, a datum njegovog lansiranja je naizgled klizio više puta. Njegova cena od 3.000 dolara, kako se priča, duplo je veća od cene Quest Pro-a, koji se i sam prodaje kao vrhunske slušalice za profesionalce, a ne kao uređaj za masovno tržište. Oba (u Apple-ovom slučaju, navodno) nude funkcije proširene stvarnosti tako što prenose video uživo sa slušalica sa prednje strane na ekran, čime se izbegavaju neki od holografskih AR kompromisa, ali ne nudi istu vernost kao vizija stvarnog sveta. I u oba slučaja, glavni faktor je naizgled regrutovanje programera na njihove platforme – pre nego što drugi stekne odlučujuću prednost u polju mešane stvarnosti koja se još uvek pojavljuje.

Pročitajte i:  Apple servisi su obnovljeni nakon kratkog prekida rada

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,