BIZIT Seminar

GoPro lansira nove Hero8 Black i MAX akcione kamere

GoPro je predstavio novu verziju kamere u Hero seriji, kao i novu kameru koja snima u 360 stepeni. Najveća promena kod GoPro Hero8 Black kamere je nov dizajn kamere koji u sebi inkorporira i sistem za kačenje, tako da sada nije potrebno da se kamera postavlja u kućište da bi se povezala na postolja i ostale dodatke.

PCPress.rs Image

Ova kamera ima mogućnost snimanja videa do rezolucije od 4K, a uključuje i HyperSmooth 2.0, drugu generaciju GoPro tehnologije digitalne stabilizacije. Prva iteracija ove tehnologije dobro se pokazala na GoPro Hero7 kamerama, a sada su joj dodate još neke opcije s kojima se može podešavati agresivnost stabilizacije.

GoPro-ova varijabilna brzina snimanja, TimeWarp, takođe je unapređena u verziju 2.0, a poboljšan je i sistem uklanjanja šuma vetra tokom snimanja. Promena u dizajnu onemogućava upotrebu starih eksternih sočiva, ali kompanija planira da predstavi novi sistem za kačenje filtera, kako bi prevazišla to ograničenje.

Pored toga, na raspolaganju će biti i mnogo dodataka (modova) za ovu kameru. Na primer, Media Mod imaće ugrađen dodatni usmereni mikrofon, Display Mod će imati LCD ekran namenjen vlogerima, Light Mod će dodati eksterno svetlo jačine 200 lumena.

Pročitajte i:  GoPro Document Central: Za lako i bezbedno upravljanje poslovnim informacijama

GoPro MAX je naslednik GoPro Fusion modela koji može da snima u 360 stepeni. Kamera je tako dizajnirana da može da napravi i klasičan širokougaoni video i ima sopstvenu verziju HuperSmooth stabilizacije, nazvanu Max XyperSmooth.

Cena GoPro8 Hero Black kamere je 399 dolara, a GoPro MAX kamere 499 dolara. Rezervacija kamera je dostupna, a u prodaji će se naći 15. oktobra (GoPro Hero8 Black), odnosno 24. oktobra (GoPro MAX).

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,