BIZIT 2022

HP predstavio ProLiant MicroServer za mala preduzeća

PCPress.rs ImageKompanija HP je danas predstavila prvi HP ProLiant MicroServer, projektovan tako da malim kompanijama omogući da svoje poslovanje razvijaju koristeći prednosti koje donose pouzdanost, performanse i bezbednost servera.
Pristupačni HP ProLiant MicroServer predstavlja osnovu HP-ove nove ponude “Just Right IT” za mikro i mala preduzeća, a omogućava i uštedu energije i prostora. Osmišljen je tako da kompanijama sa manje od deset zaposlenih omogući deljenje i zaštitu ključnih poslovnih informacija. HP ProLiant MicroServer je idealan za situacije u kojima zaposleni treba da budu u kontaktu, bez obzira na to da li su u kancelariji ili na terenu, zahvaljujući tome što pojednostavljuje različite načine upotrebe podataka sa stonih i prenosivih računara.

Kućište HP ProLiant Microserver-a je oko 50 odsto tiše i upola manje od većine osnovnih modela servera, a preduzećima koja razmišljaju o upotrebi energije dopašće se i njegova mala potrošnja.
HP-ova sposobnost da uvodi inovacije u vodeće standarde donela je poverenje korisnika u paletu servera HP ProLiant. To pokazuje i HP-ova prva pozicija na tržištu x86 servera sa 39,2 odsto udela u prihodima kompanije, prema podacima iz IDC-ove publikacije Worldwide Quarterly Server Tracker.

Pročitajte i:  Globalna prodaja PC računara u velikom padu

Na osnovu aktuelnih trendova nabavke i kontinuiranog unapređivanja tehnologije, konsultantska kuća AMI Partners očekuje da će oko 1,7 miliona malih preduzeća svoj prvi server kupiti u narednih pet godina.

“Mala preduzeća su navikla da se oslanjaju na umrežene personalne računare radi deljenja datoteka i resursa, ali to im više ne omogućava da održe korak sa kompetitivnim okruženjem”, rekao je Jim Ganthier, potpredsednik za marketing u HP-ovom odeljenju Industry Standard Servers. “Više od 20 godina vodeće pozicije i inoviranja u oblasti serverskih tehnologija HP je pretočio u kompaktni server pilagođen kancelarijskom okruženju i tihom radu, bez pravljenja kompromisa po pitanju performansi.”  
“Mala i srednja preduzeća su veoma važna, kako za ekonomiju u oblasti Evrope, bliskog istoka i Afrike, tako i za HP u ovom regionu. Ukupna vrednost tržišta malih i srednjih preduzueća kojima se HP u regionu EMEA obraća je 75 milijardi evra”, rekao je Christian Keller, HP-ov potpredsednik za Industry Standard Servers u regionu EMEA . “Naš cilj je da malim i srednjim preduzećima omogućimo da se razvijaju uz ulaganja koja su im prihvatljiva, kao i da uspešno posluju u veoma dinamičnom i kompetitivnom okruženju. HP tesno sarađuje sa partnerima ključnim za plasman naših proizvoda na tržište, da bismo korisnicima pružili prave funkcionalnosti i podršku i kako bismo im omogućili da uštede i vreme i novac.”
Osnovni server projektovan tako da poveća produktivnost i efikasnost.
HP ProLiant MicroServer povećava kontrolu nad time ko ima pristup osetljivim poslovnim informacijama, tako što u mreži zasnovanoj na serveru podatke čuva na centralnoj lokaciji. Ključne prednosti obuhvataju:
• brži pristup deljenim datotekama i aplikacijama, kao i bolje performanse sistema uz mogućnost lakog dodavanja diskova, fleksibilne opcije za čuvanje podataka, a takođe i najnovije procesore i čipsetove,
• unapređenu bezbednost i kontrolu nad pristupom poverljivim poslovnim informacijama,
• niže troškove kroz poboljšano deljenje opreme, uključujući faks aparate, štampače i aplikacije,
• manju potrošnju električne energije uz efikasnije napajanje koje troši do 150 W manje od drugih osnovnih modela servera,
• prilagođavanje rastu poslovanja zahvaljujući visini od 26 cm, što omogućava postavljanje na pod ili sto. Server ima svetleći HP-ov logotip kao indikator statusa, perforirane otvore iznad ventilatora i vrata koja se zaključavaju radi bezbednosti izmenjivih hard diskova.

Pročitajte i:  Globalna prodaja PC računara u velikom padu

Cene i dostupnost
HP ProLiant MicroServer je već dostupan širom sveta preko HP-ovih partnera ili direktno u HP-u. Ovaj server predstavlja priliku za partnere da svoje poslovanje prošire na nova tržišta, tako što će na osnovu njega oformiti pakete usluga namenjene mikro-preduzećima.

Početna maloprodajna cena je 269 evra, što obuhvata jednogodišnju garanciju koja podrazumeva i zamenu delova.  
HP nudi i dodatnu podršku, kao i usluge finansiranja i instalacije, uključujući i reakciju narednog dana radi održavanja sistema u operativnom stanju.

Više informacija o HP ProLiant serverima potražite na adresi www.hp.com/go/proliant.

Izvor: HP

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,