HTC One M8 predstavljen i u Srbiji

U četvrtak, 24. aprila, uveče, na beogradskom splavu Gabianno, zvanično je obeležen dolazak novog telefona kompanije HTC na domaće tržište.

photoNjegov dolazak najavio je poznati voditelj Zoran Kesić, a radi se o telefonu koji je svoju svetsku premijeru imao pre oko mesec dana u Londonu.

U Srbiji će biti u ponudi sva tri mobilna operatera,  ali će biti dostupan i u slobodnoj prodaji.

Što se specifikacija tiče, tu je 5-inčni ekran koji ima rezoluciju od 440 piksela po inču, procesor je Snapdragon 801, sa četiri jezgra na 2,3GHz.  Ono što ovaj model odlikuje je i prednja kamera od 5 megapiksela sa uglom snimanja od 88 stepeni, a iz HTC-a kažu da je savršena za “selfie”. Sa softverske strane tu je Android 4.4, a novi HTC One dolazi sa najnovijom verzijom Sense korisničkog interfejsa.

Vizuelno, to je telefon koji ima jasne karakteristike HTC-ove One linije, ali je njegov dizajn dodatno unapređen. Pre svega, utisak ostavlja metalno “unibody” kućište, odnosno telo telefona koje je izrađeno čak 90 posto od metala. Kako iz HTC-a ističu, nikakav kompromis nije pravljen što se funkcionalnosti tiče, pa su antene i NFC čitač postavljeni ispod tankih linija na zadnjoj strani uređaja, kako bi nesmetano funkcionisali.

Detaljan test ovog uređaja očekujte u majskom broju časopisa PC Press.

Facebook komentari:

Tagovi: ,