Huawei Freebuds 5i – U svemu više od bazičnog

Huawei tradicionalno svake godine donosi pristupačan par TWS (True Wireless Stereo) bubica na tržište. Nakon Freebuds 4i modela, red je došao na novu generaciju, koja stiže pod oznakom Freebuds 5i.

PCPress.rs Image

Na tragu dobre tradicije

Freebuds 5i nastavljaju na tragu prethodnika, pa tako prate istovetan dizajn. Puno pažnje je poklonjeno izolaciji buke, tako da su oblik i prateći nastavci takvi da staju u uho i ispunjavaju njegovu unutrašnjost. Osim nastavaka koji su već na slušalicama, u pakovanju stižu još dva para nastavaka – po jedan manji i veći, tako da će svako moći da pronađe optimalnu veličinu prilagođenu svojoj ušnoj školjci.

PCPress.rs Image

Komfor je i dalje na visokom nivou i bubice se mogu nositi dosta dugo, a ne ispadaju ni prilikom intenzivnijih aktivnosti, već čvrsto stoje u ušima. Bubice koriste Bluetooth tehnologiju i mogu se lako i brzo upariti sa bilo kojim Bluetooth uređajem. No, da bi se precizno podesile ili ukoliko je potrebna izmena nekih podrazumevanih podešavanja, potrebno je koristiti Huawei AI Life aplikaciju. Ukoliko imate Huawei telefon, lako ćete ga nabaviti preko AppGallery-ja, dok će vlasnici drugih telefona morati da ulože par klikova više kako bi došli do softvera.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Slušalice su veoma udobne. Proizvođač navodi da je masa smanjena za 18% uz očuvanje istog dizajna, te uvećanje kapaciteta baterije za 60% spram prethodnika! Sada svaka bubica ima bateriju od 55 mAh, u kutiji/punjaču je još 410 mAh, što rezultuje ukupnom reprodukcijom muzike od oko 28 časova. Naše iskustvo uglavnom potvrđuje ove brojke, odnosno daje za pravo tvrdnjama o autonomiji. Uz potiskivanje buke, bubice rade oko 6 sati sa jednim punjenjem. Potom za samo 15 minuta punjenja dobijate dovoljno energije za čak 4 sata reprodukcije.

PCPress.rs Image

U praksi

Kada govorimo o potiskivanju buke, postoji više režima rada. Možete da ga potpuno isključite, uključite ili koristite Awareness režim koji kombinuje propuštanje jednog dela buke kako biste ostali svesni svog okruženja. Kada pak radi, potiskivanje buke nudi tri režima – Cozy za situacije sa malo buke, podrazumevani General, i Ultra za bučna okruženja kada je potrebno maksimalno potiskivanje buke. Učinkovitost je korektna, i za nešto ozbiljnije potiskivanje buke moraćete da izdvojite daleko više novca.

Pročitajte i:  OnePlus 3 slušalice: udobnost, dizajn i kvalitet zvuka

Kakve su slušalice po pitanju kvaliteta zvuka? Naš utisak je – sasvim dobre. Novi 10-mm dinamički drajveri obavljaju svoj posao sasvim korektno, čineći srednje i visoke tonove vrlo slušljivim. Možemo reći da fali basa, ali to je problem svih malih bubica, čak i višestruko skupljih. Glas se veoma dobro čuje, a i sagovornici sa druge strane nisu imali problem sa mikrofonima na bubicama, tako da su one dobar izbor za komunikaciju i video konferencije.

PCPress.rs Image

Uz nabrojano, Freebuds 5i slušalice stižu sa IP54 rejtingom o otpornosti na vodu i prašinu, što znači da ih ne bi trebalo potapati u vodu, ali da će izdržati bilo kakav pljusak, slučajno ispadanje, znoj, rad u teretani ili trčanje. Na samom kraju, imamo i pitanje cene, koja sada iznosi 12999 dinara. To znači da je cena nešto uvećana u odnosu na prethodnu godinu, ali tako je sa cenama…svega, praktično. Bitno je da se radi o zaokruženom i dobrom proizvodu koji donosi i pruža puno, te zaista vredi uloženog novca. Huawei je još jednom uradio dobar posao.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,