N Central domination

Huawei i Samsung rade na telefonima sa kružnim zarezima za prednje kamere

Ove godine je „noch“ (tzv. zub ili izrez na gornjoj strani ekrana) postao jedna od stvari koje telefoni jednostavno moraju da imaju. Međutim, ako je suditi po informacijama koje su se pojavile na Internetu, sledeće godine to će biti prevaziđeno. Umesto toga, prednja strana nekih novih modela Samsung i Huawei telefona imaće samo mali kružni zarez za kameru, dok će cela ostala površina biti pokrivena ekranom.

PCPress.rs Image

Huawei je na kineskoj društvenoj mreži Weibo predstavio tizer koji pokazuje da će lokacija za prednju kameru biti u gornjem levom uglu ekrana. A iz Samsung-a su procurele informacije o novom modelu Galaxy telefona (verovatno Galaxy A8S) koji bi mogao da ima sličan dizajn, što se može zaključiti na osnovu slike zaštitne folije za ekran.

PCPress.rs Image

Potvrde za oba telefona stigle su iz samih kompanija. Samsung je potvrdio da radi na takvom tipu displeja, koji je nazvao „Infinity-O“, dok je Huawei izjavio za „The Verge“ da je tizer originalni. S obzirom da sledeće nedelje počinju predbožićne rasprodaje, lako je moguće da ćemo uskoro ovakve telefone videti i u prodavnicama.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Z Fold 4 - Sve bolji i bolji!

Izvor: Engadget

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,