Može li AI da bude urednik vesti?

Samsung otkriva patent koji koristi veštačku inteligenciju za sumiranje dokumenata prilagođenih korisniku.

PCPress.rs Image

Samsung je predstavio svoju najnoviju vodeću seriju, Galaxy S24, označavajući svoj ulazak u carstvo veštačke inteligencije uvođenjem Galaxy AI.

Patent opisuje tehnologiju sumiranja dokumenata tako da AI analizira termin za pretragu. Zatim predstavlja različite srodne dokumente, identifikuje interese korisnika ili političke sklonosti i nudi prilagođeni rezime.

Prema kineskim medijima očekuje se da će Samsung integrisati ovu tehnologiju u nadolazeće proizvode kao što je Galasy 3 Flip 6 za koji se očekuje da će biti lansiran kasnije ove godine.

Samsung je ponudio primer koji ilustruje kako AI sumira članke.

Ovakav patent je veoma zabrinjavajuć jer stvara veći obruč predrasuda oko čoveka. Ukoliko čitamo samo informacije koje se nama sviđaju i na način na koji mi to želimo, svaka vrsta podele se dodatno širi i produbljuje. Dakle, osnovna funkcija AI je da nam ponudi ogledalo koje kaže „ti si najlepši na svetu“. AI kreira od čoveka narcisa ili jednoumlje i širi ih svuda po svetu. Savršen konstrukt globalizma u kojem se neguju razlike zarad jednog jedinog cilja – totalne kontrole. Stara izreka „zavadi pa vladaj“ dobija svoju materijalizaciju upravo kroz AI koji se smatra najvećim dostignućem današnje civilizacije.

Pročitajte i:  Apple ima velike ambicije u vezi AI

Izvor: phoneareana.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *