N Central domination

Huawei patentirao pametni sat sa bežičnim slušalicama

Nakon prosečnih recenzija i relativno mlakog prijema Huawei Watch 2 telefona, Huawei je rešio da primeni drugačiji prstup za svoj sledeći pametni sat. Prvi korak ka tom cilju je patentiranje uređaja koji će biti u stanju da na različite načine uz sebe (ili u sebi) drži i bežične bluetooth slušalice.

Patent se zasniva na nekoliko različitih principa “čuvanja” slušalica. Neki od njih podrazumevaju da se slušalice magnetnim putem “prikače” na pametni sat direktno ili u maloj kutiji. Takođe, osmišljen je i način za čuvanje slušalica u vodootpornoj kapsuli unutar sata koja bi ih “izbacivala” putem mehanizma sa oprugama. World Intellectual Property Organization je nakon procedure koja traje nekoliko meseci, pre nekoliko dana zvanično odobrila ovaj patent, pa možemo da se nadamo da će se narednom periodu pojaviti nova verzija Huawei Watch-a sa implementiranim rešenjem. Ipak, prihvatanje patenta ne mora da znači da će Huawei zaista kreirati pametni sat sa ovom opcijom.

Ako ostanemo pozitivni, i ako uzmemo u obzir da je pre nekoliko meseci kopanija takođe patentirala pametni sat fokusiran na gejming, možda će Huawei Watch 3 biti časovnik sa pripadajućim slušalicama preko koga ćete moći da igrate igre. U svakom slučaju, ideja čuvanja slušalica pored sata deluje veoma interesantno – svakako moramo negde da ih držimo, a kada su bežične, mogu lako da se zagube. Ostaje nam da se nadamo da će ovaj pametni sat ugledati svetlost dana, možda na Mobile World Congress-u sledeće godine.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,