Huawei radi na sopstvenom virtuelnom asistentu

Oblast kojom vladaju digitalni asistenti prilično je podeljena u današnje vreme, budući da se mnoge kompanije odlučuju da kreiraju sopstvenog virtuelnog pomoćnika, pre nego da koriste proizvod neke konkurentske firme. Tako Google ima Google Assistant-a, Apple ima Siri, Microsoft Cortana-u, Amazon Alexa-u, Samsung Bixby, i tako dalje.

PCPress.rs Image

Izgleda da je i Huawei odlučio da postane konkurentan na ovom polju, a sa HiAssistant-om. Glasine su usledile pošto je na portalu XDA objavljen izveštaj u okviru kojeg se pominju fajlovi sa podacima za firmware, a za Mate 10 EMUI 8.1, koji funkcioniše zajedno sa Android 8.1 Oreo operativnim sistemom. Na osnovu podataka do kojih se došlo, zaključeno je i da bi HiAssistant mogao da podržava funkciju Natural Language Understanding (NLU), što znači da korisnici neće morati da izgovaraju pune rečenice prilikom zadavanja komandi, te da će asistent razumeti ono što se od njega traži na mnogo prirodniji način. Asistent bi trebalo da bude povezan i sa popularnim aplikacijama u Kini, poput QQ i WeChat, te da se zasniva na kineskoj verziji operativnog sistema, što bi moglo da znači da će biti dostupan samo u ovoj zemlji.

Pročitajte i:  Google zabranio kompaniju za praćenje lokacije koja je prodavala podatke korisnika

PCPress.rs Image

Novootkriveni podaci donekle potvrđuju spekulacije da Huawei radi na sopstvenom digitalnom asistentu, te ukazuju na to da bi ovaj uskoro mogao da postane dostupan.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,