BIZIT 2022

Huawei sprema telefon sa 6,9-inčnim ekranom

U trci za prvo mesto među proizvođačima pametnih telefona Huawei je prema poslednjim izveštajima naručio 6,9-inčne OLED ekrane od kompanije Samsung, a za sledeći model telefona koji je u pripremi.

PCPress.rs Image

Prema pomenutim izveštajima Samsung je kompaniji Huawei već poslao tražene uzorke, pa bi, ako sve bude teklo po planu, implementacija novih ekrana trebalo da počne tokom trećeg kvartala 2018. godine. Tako bi novi model za koji su OLED ekrani i naručeni mogao da se pojavi već u četvrtom kvartalu 2018, ili pak u prva tri meseca 2019. godine.

Prema veličini i ceni naručenih displejeva se pretpostavlja da Huawei sprema jedan od svojih premijum modela, te se ocenjuje da se radi ili o Huawei P30 seriji, mada je verovatnije da je u pitanju Mate 20 linija. Ali ako se uzme u obzir da je P linija više mejnstim, te da se ne očekuje da bude predstavljena pre događaja MWC 2019, pretpostavlja se da su novi ekrani ipak namenjeni za Mate 20 modele. Očekuje se da se Mate 20 i Mate 20 Pro pojave do kraja oktobra, te da će se Pro linija pojaviti sa većim ekranima. Tako bi Mate 20 mogao da dođe sa 6,1-inčnim displejom, dok bi Mate 20 Pro mogao da ode još dalje, a čak do 6,9-inčnih Samsung ekrana.

Pročitajte i:  Huawei ekosistem: Neka vaši uređaji rade za vas

PCPress.rs Image

Važno je da se napomene da se još uvek radi samo o spekulacijama, te da bi Huawei naručene ekrane mogao da iskoristi za neki potpuno novi model.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,